Ζάκυνθος

Προεκλογική ομιλία Περιφερειάρχη: “Είμαστε δίπλα στον πολίτη και σε ότι μας ζήτησαν οι Ζακυνθινοί”

Σε προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ μίλησε χθες στο νησί μας ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος διεκδικώντας μία ακόμα τετραετία στην αυτοδιοίκηση.

Ο Περιφερειάρχης έκανε ομιλία στον πεζόδρομο της Κ. Ξένου έχοντας για φόντο την οικία του ποιητή Ούγκο Φώσκολο και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους που είναι μαζί του για να δώσουν την εκλογική μάχη. Τον επίλογο έκανε ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής ο οποίος έθεσε το ερώτημα αν σε αυτή την τετραετία έχασε ή κέρδισε το νησί από την παρουσία του κ. Γαλιατσάτου.

Ο Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στις φυσικές καταστροφές του νησιού και είπε ότι η Ζάκυνθος κηρύχθηκε 3 φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ περιέγραψε τις παρεμβάσεις που έγιναν για την προστασία του πληθυσμού.

«Εμείς είμαστε δίπλα στον πολίτη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και ενημέρωσε για τα 5 εκ. € που παίρνει για εξοπλισμό η Πυροσβεστική υπηρεσία καθώς και για τον προγραμματισμό για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου που θα γίνει «σύγχρονο κέντρο διοίκησης και συνεδριακό κέντρο».

57 χλμ. αντιπλημμυρικού δικτύου έγιναν στο νησί

Ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι έγιναν 57 χιλιόμετρα αντιπλημμυρικού δικτύου δίνοντας με αυτό τον αριθμό το μέγεθος για τον καθαρισμό σε ρέματα, ποτάμια και όπου αλλού χρειαζόταν για να φεύγουν τα νερά της βροχής σε κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο.

Για τον κοινωνικό τομέα είπε ότι δίνεται βοήθεια σε 4.000 οικογένειες που έχουν ανάγκη σε όλο το Ιόνιο μέσα από το πρόγραμμα «Συμμαχία κατά της φτώχειας». Υποσχέθηκε συντονισμό για τη διαχείριση του Ναυαγίου και αναρωτήθηκε πόσο θα περιμένουμε ακόμα για να πάρουμε Γαλάζιες Σημαίες για τις ακτές, τη στιγμή που έπρεπε να έχουμε ρεκόρ Σημαιών στο νησί.

Τέλος άσκησε κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους που κατεβαίνουν στα άλλα ψηφοδέλτια, ειδικά στην κ. Κράτσα και τον κ. Σπύρου, λέγοντας ότι δεν έκαναν τίποτα για τη Ζάκυνθο.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Δείτε φωτογραφίες:

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *