Ζάκυνθος

Προγραμματίζονται έργα στον εγκαταλειμμένο δρόμο Καλαμακίου-Λαγανά

Συνάντηση  με τους υπευθύνους από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έγινε χθες το πρωί στο Δημαρχείο στην οποία πήρε μέρος ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης και ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός.  Συζητήθηκαν τα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος ώστε να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση.

 

Με δηλώσεις του στον –Ε- μετά τη σύσκεψη ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός εξήγησε ποιές είναι οι προτεραιότητες του Δήμου για μικρά και μεγάλα έργα ενώ ανέφερε κάποια που εδώ και δεκαετίες βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Ανάμεσά τους ο δρόμος Καλαμακίου-Λαγανά, τα σφαγεία και η παρακαμπτήριος της Λιθακιάς.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κυβετός στη διαπλάτυνση της οδού Νερούλη την οποία χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για την πόλη και είπε: «Θέλουμε να διαπλατύνουμε την  έξοδο από την πόλη που είναι στην οδό Νερούλη και υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις με μελέτες. Αυτό είναι έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη καθώς χρησιμοποιείται από τα οχήματα που φεύγουν από το λιμάνι. Επίσης αν γίνει ένας σεισμός και πρέπει να εκκενωθεί η πόλη από πού θα πάμε;»

Για το δρόμο Καλαμακίου-Λαγανά ο οποίος σχεδιάζεται εδώ και 15 χρόνια από τους Δημάρχους και ακόμα δεν έχει τελειώσει ο κ. Κυβετός στάθηκε στην επικινδυνότητά του αλλά και στα θανατηφόρα που έχουν συμβεί κατά καιρούς. «Αποφασίσαμε να γίνει μια μελέτη για το δρόμο Καλαμακίου-Λαγανά που έχει εγκαταλειφθεί. Είναι ένας ωραίος δρόμος που έχει 32 μέτρα πλάτος με την απαλλοτρίωση. Είναι αφημένος στην τύχη του, δεν έχει νησίδα στη μέση ούτε διαγράμμιση, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα εκεί ειδικά το καλοκαίρι.  Ο δρόμος ενώνει δύο τουριστικές περιοχές, το Λαγανά με το Καλαμάκι. Εμείς λέμε να κάνουμε τη μελέτη το 2012 και το έργο να γίνει το 2013» είπε ο κ. Κυβετός.

Σημαντική ήταν η αναφορά του Αντιδημάρχου και στο σχεδιασμό για να κατασκευαστεί ένας παρακαμπτήριος δρόμος στη Λιθακιά που δεν θα περνά μέσα από το χωριό. Το θέμα αυτό απασχόλησε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου όπου έγινε γνωστό πως ο μελετητής έχει προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να πληρωθεί από τον πρώην Δήμο Λαγανά που του ανέθεσε τη μελέτη.

«Επίσης θέλουμε να προχωρήσουμε την παράκαμψη της Λιθακιάς γιατί ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι καθώς περνούν μέσα από το χωριό όλα τα βαρέα οχήματα από τα λατομεία κλπ.

Είμαστε στα δικαστήρια με τους μελετητές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φρενάρουν τα έργα» είπε ο κ. Κυβετός.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει έργο στο δρόμο του Κρυονερίου που επίσης τον χαρακτήρισε εγκαταλειμμένο και στην έναρξη των εργασιών για το σπίτι του ποιητή Ούγου Φώσκολου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *