Ζάκυνθος

Προβληματισμός για τα νηπιαγωγεία στην Επιτροπή Παιδείας

Τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την λειτουργία των νηπιαγωγείων στη Ζάκυνθο, αναδείχθηκαν για ακόμη μια φορά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ζακυνθίων που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο. Πέρα από τα γνωστά προβλήματα που αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ανακοινώθηκε πως σε κανένα νηπιαγωγείο δεν υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής!
Την ίδια στιγμή βέβαια, το Υπουργείο Παιδείας πολυδιαφημίζει τον εκσυγχρονισμό και την ενσωμάτωση  των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση…

Αφορμή για να συζητηθεί το θέμα στάθηκε το αίτημα της Διευθύντριας από το Νηπιαγωγείο του Κάτω Γερακαρίου για την προμήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Παιδείας.
Αυτό που επισημάνθηκε, όμως,  είναι πως η περίπτωση του συγκεκριμένου  Νηπιαγωγείου, δεν είναι η εξαίρεση αλλά δυστυχώς ο κανόνας, αφού ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν υπάρχει σε κανένα από τα νηπιαγωγεία του νησιού μας!

Το αίτημα από το συγκεκριμένο σχολείο, διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης που έγινε σχετικά πρόσφατα από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής με αφορμή σοβαρές ζημιές  που είχε υποστεί το κτήριο που στεγάζει το νηπιαγωγείο μετά από  την τελευταία σφοδρή κακοκαιρία.
Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να διαθέσει το ποσό των 600 Ευρώ για την αγορά ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ωστόσο το μέλος της Επιτροπής Δ. Κόκλας, έθεσε το ζήτημα συνολικά και ζήτησε να ληφθεί μια απόφαση για όλα τα νηπιαγωγεία του νησιού, ώστε όποτε υπάρξει οικονομική δυνατότητα να γίνει διαγωνισμός για μια συνολική προμήθεια!

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Αντιδήμαρχος Νίκος Ακτύπης αναγνώρισε το πρόβλημα και έκανε γνωστό πως γίνονται προσπάθειες για μια συνολική προμήθεια, παράλληλα με το έργο της αντικατάστασης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο κ. Ακτύπης επανέλαβε ακόμη μια φορά το πρόβλημα που υπάρχει με την στέγαση των νηπιαγωγείων σε ακατάλληλα κτήρια ειδικά στην Πόλη, ενώ ο κ. Κόκλας ζήτησε να γίνει μια συνολική συζήτηση για την λειτουργία των νηπιαγωγείων στο νησί, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποια θα πρέπει να καταργηθούν. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, υπάρχουν περιπτώσεις νηπιαγωγείων που αριθμούς ελάχιστους μαθητές.

«Υπάρχουν τρία νηπιαγωγεία στη Ζάκυνθο από τα οποία εγγράφονται μόλις 8 παιδάκια στο Δημοτικό» ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Άλλα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν η απόφαση για παράταση της λειτουργίας του κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο του Κάμπου για ένα χρόνο , ενώ αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και για άλλες ανανεώσεις συμβάσεων που εκκρεμούν, ενώ μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η παραχώρηση αιθουσών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο Κατασταρίου για να λειτουργήσει το πρόγραμμα για τις Σχολές Γονέων στο Νόμο μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *