Ζάκυνθος

Πριν το Πάσχα η παραχώρηση έκτασης στη μαρίνα για τη νέα γέφυρα

 

Συνάντηση με το νέο Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Στέλιο Σταυρίδη, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς και αντικείμενο συζήτησης ήταν η πολυσυζητημένη παραχώρηση έκτασης από το ακίνητο της μαρίνας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να συνταχθεί η μελέτη για τη νέα γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη.
Θυμίζουμε πως για την παραχώρηση αυτή, ο προηγούμενος Πρόεδρος του Ταμείου Τάκης Αθανασόπουλος, είχε δώσει το «πράσινο φως» και με έγγραφο του, επεσήμανε πως οι επόμενες ενέργειες για τη διαδικασία παραχώρησης, πρέπει να γίνουν από το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ο νέος Πρόεδρος του Ταμείου «επικαιροποίησε» την έγκριση του Ταμείου για την παραχώρηση και ένα νέο στοιχείο που ζητήθηκε, ήταν η σύμφωνη γνώμη του Λιμενικού Ταμείου.
Πράγματι, με εταιρεία ταχυμεταφορών, το έγγραφο της έγκρισης απεστάλη χθες από τη Ζάκυνθο στην Αθήνα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει πριν από το Πάσχα για το θέμα.
Η παραχώρηση της έκτασης αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της μελέτης της νέας γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη, καθώς τα 42 στρέμματα της μαρίνας είναι απαραίτητα για την κατασκευή του έργου. Το θέμα εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, από την περίοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου και όλο αυτό το διάστημα δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική εξέλιξη, που θα γεννούσε αισιοδοξία για την κατασκευή του έργου στο άμεσο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *