Ζάκυνθος

Πριν το Μάη του 2007 δεν είχε συγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο!

[quote style=”2″]Ο κ. Μποζίκης φοβάται πως η προσφυγή είναι ανάκρουσμα δημοτικής κίνησης και χάνει την ψυχραιμία του![/quote]

Στην… «αγωνία» του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη εν΄όψει των επικείμενων εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, απέδωσε ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής το ύφος των ανακοινώσεων που έδωσε το προηγούμενο διάστημα στη δημοσιότητα για το ζήτημα της προσφυγής του ίδιου, αλλά και μιας ομάδας πολιτών στο ΣτΕ κατά της απόφασης χωροθέτησης του ΧΥΤΥ.

Ο κ. Κοντονής εξήγησε πως η προσφυγή κάθε πολίτη στη Δικαιοσύνη, όταν θεωρεί πως θίγεται, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και υπογράμμισε πως ο Δήμαρχος συμπεριφέρεται σαν να προεξοφλεί ήδη πως η προσφυγή αυτή θα δικαιωθεί!

Σχετικά δε με την τελευταία  ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος και ζητά από το Βουλευτή να του παραδώσει δική του ανακοίνωση για τη διαχείριση της δημοτικής αρχής Τσαγκαρόπουλου, που να εκδόθηκε προγενέστερα της αποκάλυψης των σκανδάλων, ο κ. Κοντονής απάντησε πως την περίοδο αυτή ο ίδιος δεν ήταν ούτε Βουλευτής, αλλά ούτε και εκπρόσωπος κάποιου φορέα ή κόμματος, αλλά απλός ζακυνθινός πολίτης.

«Και με την τελευταία ανακοίνωση καταδεικνύεται πως ο κ. Μποζίκης έχει χάσει κάθε μέτρο και κάθε όριο. Όλοι οι πολίτες έχουμε το Δικαίωμα να στρεφόμαστε κατά πράξεων της Διοίκησης στα αρμόδια δικαστήρια. Ο πολίτης δε θα ζητήσει την άδεια του Δήμου, του Δημάρχου, του Υπουργείου και κάθε αρμόδιου φορέα για να πράξει αυτό που ο Νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει! Ο Δήμαρχος προφανώς είναι δυσαρεστημένος, γιατί καταλαβαίνει πως στη Δικαιοσύνη, δε θα εκφράζεται κατά αυτό τον τρόπο, ανεύθυνα και επιπόλαια. Θα πρέπει να αναπτύξει τους ισχυρισμούς του και αν αποδειχθεί πως είναι νόμιμοι και λογικοί, τότε οι απόψεις τους θα γίνουν αποδεκτοί. Αν δεν αποδειχθεί, θα ακυρωθεί αυτή η διαδικασία που είναι παράνομη αλλά και αντι-περιβαλλοντική. Η Δικαιοσύνη θα είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο. Ας μη στεναχωριέται από τώρα ο Δήμαρχος»  σημείωσε αρχικά ο κ. Κοντονής.

Για το ζήτημα των χρεών του Δήμου Αρκαδίων προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης που έθεσε ο Βουλευτής δημόσια, με το Δήμαρχο να απαντά ότι αφενός τα χρέη αυτά κληρονομήθηκαν και αφετέρου πως αφορούν και τους υπόλοιπους Δήμου, ο κ. Κοντονής σχολίασε πως ο κ. Μποζίκης εξακολουθεί να μην απαντά για την ουσία του θέματος.

«Ο Δήμος Αρκαδίων ήταν… δευτεραθλητής στα χρωστούμενα, με πρωταθλητή το Δήμο Ζακυνθίων. Δεν αρνήθηκα ότι το πρόβλημα υπήρχε και αλλού, με εξαίρεση το Δήμο Αρτεμισίων. Θα πρέπει επιτέλους να δηλωθεί, αυτά τα χρήματα που εισπράχθηκαν, που πήγαν! Έγιναν έργα ή κάτι άλλο; Ασφαλώς αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Μποζίκη, αλλά αυτός είναι τώρα Δήμαρχος! Δεν απαντά για το χρέος των 2.000.000 Ευρώ που έχει σχηματιστεί και καλό θα ήταν να μην απαντά αόριστα, αλλά να πει τι χρέος παρέλαβε, τι χρέος άφησε και πόσα χρήματα τελικά εισέπραξε! Το θέμα το έχουμε θέσει εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση» σχολίασε ενώ για την απουσία ανακοινώσεων την περίοδο της δημαρχίας Τσαγκαρόπουλου, απάντησε:

«Μέχρι τον Μάη του 2007 εγώ δεν είχα καμία ιδιότητα, δεν ήμουν ενταγμένος σε κανένα κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκε το Μάη του 2007! Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και τις θέσεις του κ. Μποζίκη αυτή την πενταετία, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Όλοι ιδιωτικά λέγαμε την γνώμη μας για τις φαραωνικές καρναβαλικές εκδηλώσεις ή για τις καθυστερήσεις στο έργο της αποχέτευσης, αλλά το να ψάχνει ο Δήμαρχος ανακοινώσεις δικές μου πριν από το Μάη του 2007, είναι αδύνατο να βρει!» τόνισε και σχολίασε πως δεν είναι δυνατόν να έχει εκδώσει ανακοινώσεις σαν απλός πολίτης.

Τέλος για την συνυπογραφή της προσφυγής και από άλλους πολίτες  ή φορείς, σχολίασε:

«Την προσφυγή θα μπορούσα να την υποβάλω και προσωπικά. Ενδιαφέρθηκαν πολλοί συμπολίτες για να συμμετέχουν και αυτοί και αυτό το θεωρώ θετικό. Μας ενώνουν το μέλλον του τόπου μας και θέλω να αποδεικνύω την συνεργασία στην πράξη. Για το λόγο αυτό μάλιστα, μετά την εκλογή μου είχα επισκεφτεί το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη για να δώσουμε μια λύση για το ΧΥΤΥ. Από όσα συμφωνήσαμε, ο κ. Μποζίκης δεν έκανε τίποτα, αλλά αυτό θα αφήσω να το κρίνει ο κόσμος. Οι πολίτες του νησιού, δεν έχουν δικαίωμα για μια κοινή θέση απέναντι στα ζητήματα της Ζακύνθου και να κινηθούν από κοινού; Άλλο είναι το πρόβλημα όμως: ο κ. Μποζίκης βλέπει πως κάποιοι πολίτες και παράγοντες του νησιού κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση και θεωρεί πως είναι το ανάκρουσμα μιας κοινής δημοτικής κίνησης. Γι’ αυτό έχει χάσει την ψυχραιμία του και επιδίδεται σε ψεύδη και συκοφαντίες!»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *