Ζάκυνθος

Πριν το καλοκαίρι η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο

Από χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η εκπαίδευση του προσωπικού στον νέο εξοπλισμό του Νοσοκομείου στο Γαϊτάνι, ενώ από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η διαδικασία της διοικητικής παράδοσης του έργου.

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές που δρομολογήθηκαν μετά την αναστολή της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, η Βουλευτής Ζακύνθου Μαρία Κλαυδιανού αλλά και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Κομιώτης παραχώρησαν χθες το μεσημέρι Συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν μια εβδομάδα νωρίτερα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του υπό τις πιεστικές εξελίξεις που αφορούσαν την παραίτηση του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής αλλά και την επίσχεση εργασίας του προσωπικού. Η παραίτηση του κ. Κομιώτη όμως δεν έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα να παραμένει κανονικά στη θέση του.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκε πως μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος από τη διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού και παραλαβής του έργου και πως οι διαδικασίες αυτές θα ξεκινήσουν και πάλι μετά τις γιορτές του Πάσχα. Σύμφωνα με όσα είπαν τόσο η κ. Κλαυδιανού, όσο και ο κ. Κομιώτης στόχος είναι το Νοσοκομείο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με την ελπίδα η μετεγκατάσταση να έχει γίνει πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Η Βουλευτής Ζακύνθου, στην τοποθέτησή της, ευχαρίστησε όλους όσοι με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην κατασκευή και παράδοση του νέου Νοσοκομείου, ενώ επισήμανε πως σε καμία περίπτωση δε θέλει να καρπωθεί προσωπικά ένα τέτοιο έργο, όπως την κατηγορούν.

«Τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, ευτυχώς έχουν αντιμετωπιστεί με αίσιο τρόπο. Από χθες έχει ξεκινήσει η διοικητική παράδοση του έργου, ενώ επιτροπές εργαζομένων έχουν ήδη παραλάβει τον τρίτο όροφο και ακολουθεί ο δεύτερος και οι υπόλοιποι χώροι. Αισιοδοξούμε πως μετά το Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού, ανάλογα βέβαια και με το πώς θα εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα. Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων που κατέβαλαν προσπάθειες για να υλοποιηθεί η σύμβαση και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της εργολήπτριας εταιρείας. Επίσης, τους εργαζόμενους που κατανόησαν την κρίσιμη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Κατανοούμε τα προβλήματα τους και θέλω να διευκρινίσω πως δεν υπάρχει κανένα σημείο αντιπαράθεσης ή αιχμής» τόνισε η κ. Κλαυδιανού, τονίζοντας πως για την ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε το 2000 καταβλήθηκαν προσπάθειες από όλους τους τοπικούς άρχοντες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, κάνοντας μνεία στους τέως Βουλευτές Διον. Γκούσκο και Δημ. Βαρβαρίγο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, στην δική του τοποθέτηση ευχαρίστησε κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους, που όπως είπε υπέδειξαν μια υπεύθυνη στάση και ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους για να μην καθυστερήσει η παραλαβή του έργου.

«Ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και παράδοση του έργου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχαμε όλοι την υποχρέωση να το κάνουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κομιώτης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εκπαίδευση του προσωπικού ξεκίνησε χθες το μεσημέρι με τους εργαζόμενους στα τμήματα αιμοδοσίας, αιματολογικού και βιοχημικού. Ακολουθεί η εκπαίδευση των εργαζομένων στο Αξονικό – Ακτινολογικό.

Σύμφωνα με το Διοικητή, η τήρηση του χρονοδιαγράμματος, εξαρτάται από το συντονισμό των υπηρεσιών αλλά και την δυνατότητα των εκπροσώπων διάφορων εταιρειών που θα πρέπει να αναλάβουν την εκπαίδευση του προσωπικού, να ταξιδέψουν στη Ζάκυνθο.

«Παρά τα όσα ακούστηκαν, έχουμε σχέδιο για την μεταφορά του Νοσοκομείου. Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα. Υπάρχει εμπειρία Νοσοκομείων που μετεγκαταστάθηκαν μέσα σε 25 ημέρες» σχολίασε.

 

Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Στραβοπόδη

Σε ότι αφορά την παραίτηση του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Π. Στραβοπόδη από το Νοσοκομείο, ο κ. Κομιώτης ανέφερε πως αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση. Δεσμεύτηκε πως άμεσα θα προκηρυχθεί η θέση του επικουρικού καρδιολόγου, για την οποία υπάρχει ήδη ενδιαφερόμενος και έκανε γνωστό πως προς το παρόν ο κ. Στραβοπόδης βρίσκεται σε άδεια.

 

Ακόμη δεν ξεκίνησε η ΕΔΕ για τον κ. Βάρτζελη

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει και στο θέμα του οφθαλμίατρου, ενώ ο κ. Κομιώτης έκανε γνωστό πως η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Ο κ. Ν. Βάρτζελης, που ήταν και ο μοναδικός οφθαλμίατρος του ιδρύματος, έχει ήδη σταματήσει να εργάζεται αφού εφαρμόστηκε το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του.

 

Αίτημα για μονοδρόμηση δρόμου που οδηγεί στο Νοσοκομείο

Με αφορμή την Συνέντευξη Τύπου για το νέο Νοσοκομείο, ο κ. Κομιώτης ρωτήθηκε για τα συνοδά έργα που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη λειτουργία του καινούργιου κτηρίου. Σε ότι αφορά την κατασκευή Κόμβου που θα εξυπηρετεί και θα διευκολύνει την αυξημένη κίνηση των αυτοκινήτων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε πως για το θέμα είναι αρμόδιος να απαντήσει ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού το έργο σχεδιάζεται από την Περιφέρεια.

Ανακοίνωσε όμως πως πρόσφατα ήρθε σε επικοινωνία με το Δήμαρχο Στ. Μποζίκη, προκειμένου να μονοδρομηθεί άμεσα ένας από τους δημοτικούς δρόμους που καταλήγουν στο Νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το δρόμο που ξεκινά από την Πόλη και στρίβει στην οικοδομή του κ. Πλέσσα προς το Νοσοκομείο.

«Για να μην προκύψει πρόβλημα με τον στενό αυτό δρόμο, ζητάμε να γίνει άμεσα η μονοδρόμηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *