Ζάκυνθος

Πράσινο φως για το σχέδιο πόλης στα Ντουρέϊκα

Μια σοβαρή εκκρεμότητα πολλών μηνών αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες και αυτή αφορά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ζακυνθίων και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου για την υλοποίηση του Σχεδίου Πόλης στα  Ντουρέικα.

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου έφτασε πριν από λίγες ημέρες η απόφαση έγκρισης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα σχετικά με την προγραμματική σύμβαση που θα συνάψουν οι δύο φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το επόμενο βήμα είναι να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Το θέμα εκκρεμεί από το περασμένο Φθινόπωρο και χρειάστηκε να προηγηθεί μια πυκνή αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, αλλά και δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, με τον Αντιδήμαρχο Διονύση Κυβετό, που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας.

Η υπογραφή της πολυσυζητημένης σύμβασης αφορά την πληρωμή του αναδόχου μελετητή με το ποσό των 50.000 Ευρώ που του οφείλεται και τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ως διάδοχο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθως ο Δήμος και πιο συγκεκριμένα η Υπηρεσία της  Πολεοδομίας Ζακύνθου θα ορίσει επιβλέποντα μηχανικό για την παρακολούθηση της διαδικασίας μέχρι την κύρωση.

Θυμίζουμε πως το περασμένο Δεκέμβρη, ο ανάδοχος της μελέτης ο κ. Δρακόπουλος, είχε επισκεφτεί τη Ζάκυνθο και είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες και να διευθετηθεί το ζήτημα της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ τους. Ο κ. Δρακόπουλος, είχε δώσει διευκρινίσεις ως προς τη Νομοθεσία κάνοντας γνωστό πως αντίστοιχες συμβάσεις έχει ήδη συνάψει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και με άλλους Δήμους.

Σύμφωνα δε με αυτά που τότε είχε ανακοινώσει, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν την υπογραφή της σύμβασης και τον ορισμό επιβλέποντα μηχανικού, θα γίνει η εκδίκαση των ενστάσεων, που ήταν λίγες, πιθανώς μια τρίτη ανάρτηση του Σχεδίου και ακολούθως η κύρωση εφαρμογής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *