Ζάκυνθος

Πράσινο φως για τον αγωγό ύδρευσης από τον Περιφερειάρχη

Ματαιώθηκε το ταξίδι του κλιμακίου της Περιφέρειας στο νησί μας και αυτό γιατί τα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν να γίνει το τελευταίο μέρος του ταξιδιού δηλαδή από την Κυλλήνη στη Ζάκυνθο. Ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ξεκίνησαν το πρωί από την Κέρκυρα, έφτασαν μέχρι την Κυλλήνη αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν κλείσει τη γραμμή και έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν στην έδρα τους. Μαζί με τον κ. Σπύρου ήταν ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Πέτρος Οικονόμου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Νικήτας Καραλής.

Σε δηλώσεις του στον -Ε- ο κ. Σπύρος  Σπύρου ανέφερε ότι στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα γίνει η επίσκεψη στη Ζάκυνθο αλλά άμεσα θα δώσει εντολή δημοπράτησης του έργου «αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης» που έχει τακτοποιηθεί ο φάκελός του και μπορεί να προχωρήσει. Το έργο αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά και πιο μεγάλα της Ζακύνθου και όταν κατασκευαστεί θα λύσει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την επάρκεια νερού.

Οι θετικές εξελίξεις για το έργο αυτό ανακοινώθηκαν και από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης όπου ο κ. Αβράμης ανέφερε ότι από μέρα σε μέρα δίνεται εντολή για τη δημοπράτηση του αγωγού ύδρευσης.

Ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι στις 23 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ζακυνθίων θα βρίσκεται στην Κέρκυρα και εκεί θα δοθεί η δυνατότητα τεχνικής σύσκεψης για να δουν τα έργα και την πορεία τους.

Αναφορικά με τα έργα του ΕΣΠΑ της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου αυτά θα συζητηθούν στο επόμενο ταξίδι του κ. Σπύρου στο νομό μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *