Ζάκυνθος

Ποσότητα παράνομων εμπορευμάτων κατέσχεσε το Λιμεναρχείο

Μεγάλη ποσότητα από παράνομα εμπορεύματα κατάσχεσε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και οι έρευνες για το παρεμπόριο συνεχίζονται κυρίως στο χώρο του λιμανιού, αφού για τις τουριστικές περιοχές αρμοδιότητα έχει και η Δημοτική Αστυνομία.

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 27 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 29 Μαΐου, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί να μεταφέρουν παράνομα εμπορεύματα, αλλά και σημαντικές ποσότητες εμπορευμάτων των οποίων οι διακινητές δεν εντοπίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατοχή των δύο αλλοδαπών που εντοπίστηκαν στο λιμάνι  κατασχέθηκαν 530 ζευγάρια γυαλιά ηλίου, 130 ρολόγια χειρός, 28 παιδικά παιχνίδια, 6 πορτοφόλια και διάφορα γυναικεία αξεσουάρ χωρίς να έχουν τα νόμιμα παραστατικά.

Οι μικροπωλητές, είχαν τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στην χώρα και δεν συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ίδιων ελέγχων, όπως προαναφέρθηκε, βρέθηκαν ακόμη δύο ασυνόδευτες τσάντες και ένα δέμα με 76 γυαλιά ηλίου, 21 ρολόγια χειρός , 40 λέιζερ και 30 τηλεβόες.

Τα παραπάνω αντικείμενα αφού καταγράφηκαν θα καταστραφούν.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα χρήματα που διακινούνται μέσα από το παράνομο εμπόριο είναι μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς πως τα γυαλιά πωλούνται στις τουριστικές περιοχές από 20 μέχρι 10 ευρώ το ζευγάρι, ενώ από 25ευρώ ξεκινά η τιμή πώλησης και για τα ρολόγια χειρός!

Το Επιμελητήριο Ζακύνθου, αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος έχουν αναδείξει ως πρωτεύον το ζήτημα της πάταξης του παρεμπορίου και ζητούν συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με μεικτά κλιμάκια.

Να θυμίσουμε πάντως πως ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Περιφερειάρχη, βάση της οποίας θα συσταθεί και στη Ζάκυνθο Κλιμάκιο Ελέγχου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο και θα μπορεί να επιβάλει ποινές σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται παράνομη δραστηριότητα αλλά και παράλληλα θα μπορεί να κατασχέσει και να καταστρέψει παράνομο εμπόρευμα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *