Ελλάδα

Πολλαπλάσιος φόρος ακίνητης περιουσίας σε αγροτικές περιοχές

Έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις, προκαλεί ο νέος φόρος Ακίνητης Περιουσίας που συμπεριλαμβάνεται στους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ως διάδοχος του προηγούμενου Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και το νέο δεδομένο που υπάρχει, αυξάνοντας τα χρήματα που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, αφορά τις νέες αντικειμενικές αξίες πάνω στις οποίες έχει υπολογιστεί το Έκτακτο Ειδικό Τέλος.

Οι νέοι λογαριασμοί που έφτασαν στα σπίτια των καταναλωτών, από τις 22 Ιουνίου και μετά, οπότε και έγιναν οι τελευταίες εκκαθαρίσεις, προκαλούν αγανάκτηση σε πολίτες που βλέπουν το τέλος να αυξάνεται σε σχέση με το 2012 και τις εκπτώσεις που προανήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών, να αποτελούν … παρηγοριά στον άρρωστο.

Και σε τοπικό επίπεδο φορείς, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ έχουν εκφράσει τις αντιδράσεις τους για τις νέες αντικειμενικές αξίες για τα οικόπεδα στη Ζάκυνθο, με βάση τις οποίες ακίνητα στον Αγαλά ή σε άλλες απομονωμένες περιοχές, εξισώνονται με οικόπεδα στην τουριστική ζώνη του Λαγανά, αφού η αντικειμενική αξία είναι ενιαία (στα 5 ευρώ ανά τετραγωνικό) σε όλα τα διοικητικά όρια του Λαγανά.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα κατήγγειλε στο ραδιόφωνο του –Ε- ο κ. Διονύσης Κλάδης, κάτοικος ενός σπιτιού 50 τετραγωνικών μέτρων στον Αγαλά, που είδε τον φόρο που καταβάλει μέσω της ΔΕΗ να πολλαπλασιάζεται.

Ενώ μέχρι πρόσφατα ο υπολογισμός γινόταν με το ποσό των τριών ευρώ ανά τετραγωνικό, με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες ο υπολογισμός γίνεται με πέντε ευρώ.

Το πρόβλημα είναι γενικευμένο και αφορά τους κατοίκους σε όλη την Επικράτεια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *