Ζάκυνθος

Πολιτική απόφαση του Δήμου για την παράνομη διάθεση χρημάτων των έργων

Τα χρήματα που πήρε ο Δήμος από τη ΣΑΤΑ για την πληρωμή της μισθοδοσίας του προσωπικού, αλλά και για την πληρωμή ποσών που οφείλονταν σε εργολάβους κλπ., και προέκυψαν μετά από δικαστικές αποφάσεις, σήμερα δεν μπορούν να επιστραφούν στους συγκεκριμένους κωδικούς του προϋπολογισμού.

Το ζήτημα είναι γνωστό και προέκυψε όταν το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία, να πάρει τα χρήματα της ΣΑΤΑ που προορίζονται για την χρηματοδότηση των έργων του Δήμου και να τα διαθέσει σε άλλες πιο πιεστικές ανάγκες, όπως η πληρωμή του προσωπικού του Δήμου.

Η απόφαση αυτή, ήταν μια από τις πρώτες που πήρε η παρούσα δημοτική αρχή, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις αφού η διαδικασία αυτή είναι παράνομη και τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να διατεθούν για να γίνει ένα υποτυπώδες έργο στα χωριά.

Το βασικό επιχείρημα για την αναγκαιότητα αυτής της επιλογής, επανέλαβε ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, της πρώτης δηλαδή που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του. Για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος έκανε λόγο για μια πολιτική απόφαση, που πήρε προκειμένου ο Δήμος να μείνει ανοιχτός και να συνεχίσει να λειτουργεί.

Το θέμα προέκυψε με αφορμή έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, το οποίο έκανε αναφορά στους κωδικούς της ΣΑΤΑ και διαβάστηκε από το Δήμαρχο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Αυτό που προέκυψε από το έγγραφο είναι πως η πληρωμή μισθοδοσίας από τη ΣΑΤΑ και άλλες έκτακτες χρηματοδοτήσεις συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Κατά τη διάρκεια της χρήσης του 2011 και μέχρι σήμερα, χρησιμοποιούνται χρήματα από Κωδικούς ΣΑΤΑ και άλλες έκτακτες επιχορηγήσεις για την πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού και πληρωμή οφειλών πρώην Δήμων όπως και δικαστικών αποφάσεων, τα οποία αδυνατούμε να επιστρέψουμε στους ανωτέρω κωδικούς, λόγω της δραματικής μείωσης των επιχορηγήσεων που λαμβάνει ο Δήμος μας».

Ο κ. Μποζίκης, διευκρίνισε πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που έλαβε ο ίδιος και η εκταμίευση των χρημάτων γίνεται μέσω «εντέλεσθαι» προς την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου.

«Προκειμένου να μην κλείσει ο Δήμος και να πληρώνονται μισθοδοσίες και δικαστικές αποφάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κατασχέσεις. Η ταμειακή υπηρεσία μας ενημερώνει, αλλά το θέμα δεν αφορά την Οικονομική Επιτροπή. Εγώ σαν Δήμαρχος έχω δώσει εντολή ώστε να πληρώνονται αυτές οι ανάγκες από όπου υπάρχουν διαθέσιμα» σχολίασε ο κ. Μποζίκης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *