Ζάκυνθος

Ποινή ενός έτους με τριετή αναστολή στον Πρόεδρο της Καθαριότητας

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή απέδωσε το Δικαστήριο στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας Ανδρέα Ξένο, για την υπόθεση της φωτιάς που κουφοκαίει εδώ και ενάμιση χρόνο στην χωματερή του Αγαλά.

Η υπόθεση, που αφορούσε μήνυση την οποία υπέβαλε κατά του Συνδέσμου Καθαριότητας κάτοικος της περιοχής του Αγαλά, εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, που αποτελούνταν τόσο από κατοίκους της περιοχής όσο και από υπαλλήλους του Συνδέσμου Καθαριότητας.

Οι κάτοικοι του Αγαλά, έφεραν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη επισημαίνοντας την αγωνία τους για την ρύπανση της περιοχής αλλά και για τους κινδύνους που κρύβουν για τη Δημόσια Υγεία τα αέρια που συνεχίζουν να εκπέμπονται από την καύση στην χωματερή, ενώ ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε Επόπτης Δημόσιας Υγείας και μέλος του ΚΕΠΕ Ν. Μουγκοπέτρος που πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Συνδέσμου Καθαριότητας Θ. Κάρδαρης, ο οποίος εξήγησε πως η καθυστέρηση σημειώθηκε μέχρι να υποδειχθεί η ενδεδειγμένη λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην περιοχή, την οποία ούτε οι υπηρεσίες που συμμετέχουν στο κλιμάκιο μπορούσαν να υποδείξουν. Στις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά των υπηρεσιών του Συνδέσμου, αναφέρθηκε και ο δικηγόρος υπεράσπισης  Γ. Γιατράς.

Όπως προαναφέρθηκε το Δικαστήριο αποφάσισε τελικά να αποδώσει ποινή φυλάκισης και από την πλευρά του κ. Ξένου έγινε ασκήθηκε έφεση που θα εκδικαστεί στην Πάτρα.

«Η Δικαιοσύνη κινήθηκε ταχύτατα και οι αποφάσεις είναι σεβαστές» σχολίασε στον -Ε- ο κ. Ξένος, αναφορικά με την  απόφαση και συμπλήρωσε πως σύντομα αναμένεται η προμήθεια ειδικών φίλτρων που θα τοποθετηθούν στη χωματερή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *