Ζάκυνθος

Ποινές 6-8 χρόνια για τα γεγονότα του ΞΕΝΙΑ

Ενοχους για το αδίκημα της απόπειρας εμπρησμού  του πρώην Δημαρχείου στο ΞΕΝΙΑ έκρινε με απόφασή του, το απόγευμα της Πέμπτης, το Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, τον πρώην Δήμαρχο Ακη Τσαγκαρόπουλο, τον πρώην Ταμία του Δήμου Βασίλη Στεριώτη, έναν ιδιώτη ταχυμεταφορέα και έναν αλλοδαπό εργάτη.

Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλικών και χαρακτήρισε τα υλικά που βρέθηκαν στα γραφεία ων οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, μόνο ως εύφλεκτα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επιβλήθηκε ποινή  οκτώ ετών στον πρώην Δήμαρχο και τον αλλοδαπό εργάτη και ποινή έξι ετών  στον πρώην Ταμία του Δήμου και στον Ταχυμεταφορέα.

Ολοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και από το δικαστήριο τους παρασχέθηκε η δυνατότητα να αποφύγουν την κράτηση στις φυλακές με την καταβολή εγγύησης.

Στον πρώην Δήμαρχο επιβλήθηκε ως εγγύηση το ποσό των 30 χιλ. Ευρώ και στους άλλους τρεις κατηγορούμενους  το ποσό των 5 χιλ. Ευρώ.

Η τελευταία ημέρα της δίκης που ξεκίνησε στις 4 Απριλίου, άρχισε το πρωί στις οκτώ χθες, με την αγόρευση του Εισαγγελέα και των δικηγόρων υπεράσπισης και ολοκληρώθηκε στις έξι το απόγευμα με την έκδοση της απόφασης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΡΜΗΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *