Ζάκυνθος

Πληρώθηκαν οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι επιδοματούχοι!

Η σοβαρή εκκρεμότητα που αφορούσε την πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους ξεπεράστηκε, οπότε και τα χρήματα κατατέθηκαν στους τραπεζικούς  λογαριασμούς των συμπατριωτών  μας!

Η παραπάνω εξέλιξη έγινε μετά από αρκετή προσπάθεια, καθώς έπρεπε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου από ασφαλιστική εταιρεία λόγω της γνωστής πια υπόθεσης με το θανατηφόρο τροχαίου που σημειώθηκε το 2005 και προκλήθηκε από δημοτικό όχημα που οδηγούσε υπάλληλος χωρίς άδεια.

Υπενθυμίζεται πως οι πληρωμές έγιναν διαμέσου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ειδικά στο θέμα της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Γρέκας, που έκανε γνωστό πως τα χρήματα έχουν καταβληθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας και οι πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Τα επιδόματα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς που έχουν οι δικαιούχοι στις τράπεζες και πληρώνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας. Είχαν πιστωθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από την περασμένη Τετάρτη, αλλά οι τράπεζες τα κρατούν στους λογαριασμούς τους τρεις ημέρες» δήλωσε ο  κ. Γρέκας συμπληρώνοντας πως με καθυστέρηση θα γίνει η πληρωμή των επιδομάτων  για τους δικαιούχους που τα παραλαμβάνουν μέσω του ΕΛΤΑ, αφού με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Ελληνικό Δημόσιο, τα χρήματα παραμένουν στα ΕΛΤΑ για διάστημα δέκα ημερών πριν μοιραστούν στους δικαιούχους.

«Κάποιοι κατά το παρελθόν έδρασαν επιπόλαια και επέτρεψαν να οδηγήσει όχημα του Δήμου, οδηγός χωρίς άδεια» σχολίασε για το γεγονός που προκάλεσε την κατάσχεση και συμπλήρωσε πως χρειάστηκαν συντονισμένες προσπάθειες από το Δήμαρχο αλλά και τον ίδιο, ώστε το Ταμείο Παρακαταθηκών να πειστεί και να πιστώσει τα χρήματα για λογαριασμό του Δήμου.

«Χρειάστηκε κόπος, προσπάθεια και επιχειρηματολογία για να πείσουμε το Ταμείο Παρακαταθηκών. Για να έχουμε αποτελέσματα χρειάστηκε να περάσουν ημέρες και το σημαντικό ήταν πως τα χρήματα διασώθηκαν» δήλωσε ακόμη ο κ. Γρέκας, τονίζοντας πως δυστυχώς θα υπάρχει καθυστέρηση για τις πληρωμές μέσω ΕΛΤΑ.

Να σημειωθεί πως πέρα από το πρόβλημα που αφορούσε τους τραπεζικούς  λογαριασμούς  του Δήμου, σημειώθηκαν καθυστερήσεις και από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών. Τα επιδόματα θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί από τις 10 Ιουνίου και τελικά πληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *