Ζάκυνθος

Πληρωμή των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών μέχρι τις 15 Ιουλίου

Μέχρι και τις 15 Ιουλίου αναμένουν οι γιατροί του Νοσοκομείου την πληρωμή των εφημεριών που τους οφείλονται από τις αρχές του χρόνου και το γεγονός αυτό απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΖ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Προς το παρόν, δεν αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις από την πλευρά των γιατρών, ωστόσο η εξέλιξη αυτή διαφαίνεται αν δεν πληρωθούν έστω και μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται.

Η προχθεσινή  ήταν η πρώτη Γενική Συνέλευση των γιατρών, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του νέου Νοσοκομείου στο Γαϊτάνι και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και οι συνθήκες εργασίας στο νέο αυτό χώρο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον -Ε- ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης, η μεταφορά στο νέο κτήριο, ήταν μια εξέλιξη που ικανοποίησε όλους τους εργαζόμενους, ωστόσο το πρόβλημα που παρουσιάζεται πλέον πολύ πιο πιεστικά, είναι αυτό της έλλειψης προσωπικού.

«Η χθεσινή Γενική Συνέλευση των Νοσοκομειακών γιατρών ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά τις εκλογές και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ήρεμα και μακριά από το πολιτικό κλίμα, τι θα πρέπει να περιμένουμε» ανέφερε ο κ. Ποταμίτης και ειδικά για το θέμα του νέου Νοσοκομείου, ανέφερε πως η μετεγκατάσταση στο νέο χώρο ήταν μια πολύ θετική εξέλιξη, αν και έγινε με καθυστέρηση.

«Ο χώρος είναι σύγχρονος και λειτουργικός αλλά το Νοσοκομείο θέλει πλέον το διπλό προσωπικό , όχι για να λειτουργεί άνετα, αλλά στοιχειωδώς! Μας φαίνεται απίστευτο το πώς λειτουργούμε, αφού οι χώροι είναι τεράστιοι και οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι πολύ περισσότερες! Το έλλειμμα σε προσωπικό είναι τεράστιο και εμφανές τόσο στους πολίτες όσο και σε εμάς τους εργαζόμενους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παλιό Νοσοκομείο, ήταν το ¼ του χώρου σε σχέση με το σημερινό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ποταμίτης και υπογράμμισε πως οι καθαρίστριες, οι νοσηλεύτριες αλλά και οι γιατροί έχουν λιγοστεύσει!

Η μείωση του προσωπικού οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία απολύτως πρόσληψη μονίμων, την στιγμή που υπάρχουν αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ή αδειών.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ ανέφερε πως υπό αυτές τις δύσκολές συνθήκες, υπάρχει και το σοβαρό της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων.

«Οι γιατροί του Νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες εδώ και έξι μήνες και θυμίζω πως πρόκειται για το 50% των αποδοχών μας! Με λίγα λόγια έχουμε πληρωθεί μόνο  κατά το 50%! Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως στις 15 Ιουλίου θα κατατεθούν οι τρεις μήνες που μας οφείλονται και αυτό μένει να το δούμε στην πράξη» δήλωσε σχετικά, συμπληρώνοντας πως προς το παρόν δεν αποφασίστηκε επίσχεση εργασίας για να μη δημιουργηθούν προβλήματα μέσα στο Καλοκαίρι αλλά και για να βοηθηθεί η νέα διοίκηση. Για την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν ήδη οι πνευμονολόγοι, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, εφόσον δεν έχουν πληρωθεί για έξι μήνες.

Ένα ακόμη ζήτημα που έθιξε ο κ. Ποταμίτης, αφορούσε την σημαντική μείωση των χρημάτων που προορίζονται για τις εφημερίες το 2012 αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά από τα 400.000.000 Ευρώ, αφαιρέθηκαν τα 100.000.000, δηλαδή το 25%.

Τέλος, ο κ. Ποταμίτης ανέφερε πως πρόσφατα ανέλαβαν καθήκοντα ο επικουρικός ακτινολόγος και ο επικουρικός καρδιολόγος, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εξέλιξη με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και το διορισμό δέκα γιατρών, που εκκρεμεί εδώ και 1,5 χρόνο!

«Κάνουμε προσπάθεια για να δοθούν επιπρόσθετα κονδύλια για τις εφημερίες, ενώ πρέπει άμεσα να διοριστεί προσωπικό στο Νοσοκομείο, όπως νοσηλεύτριες και τραυματιοφορείς! Έχουν ήδη κριθεί δέκα γιατροί εδώ και ενάμιση χρόνο και δεν έχει γίνει τίποτα. Οι θέσεις αυτές αφορούν καρδιολόγο, ορθοπεδικό, παθολόγο και άλλες ειδικότητες απαραίτητες για το Νοσοκομείο» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *