Ζάκυνθος

Πληθωρική παρουσία της Ζακύνθου στην έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό

Η 1η Διεθνής Έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού Nexus 2012, πραγματοποιήθηκε από 29 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου 2012 στην Αθήνα, στο εκθεσιακό κέντρο MEC, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), καθώς και με τις Ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γεώργιος Νικητιάδης. Στην έκθεση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος Δ΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, o Σεβασμιώτατος Μεσογαίας Νικόλαος, η Βουλευτής Ζακύνθου Μαρία Κλαυδιανού, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων Στέλιος Μποζίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμένης, το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χριστίνα Τετράδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γαργαλέας, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και πολλοί επιχειρηματίες και επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις των εκθετών και συνεκθετών με τους φιλοξενούμενους touroperators της Nexus.

Η Ζάκυνθος είχε μεγάλη παρουσία στην έκθεση, καθώς συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα ο Δήμος, το Επιμελητήριο και οι επιχειρήσεις Eco Zakynthos, Theodosis cruises, XΤ Travel και Zante Hospitality Group.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη «στρατηγικός στόχος στα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η αλλαγή στις κατευθύνσεις ανάπτυξης με την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού είναι πλέον αναγκαία για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια όπου το κλασσικό μοντέλο ήλιος και θάλασσα προσφέρεται πολύ πιο ανταγωνιστικά σε άλλους προορισμούς. Ειδικότερα για τη Ζάκυνθο, το άνοιγμα σε νέες ειδικές μορφές τουρισμού θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό και επικερδές, λόγω του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου που διαθέτει. Η Ζάκυνθος ειδικότερα, προσφέρει τη μοναδικότητα να μπορεί με στοχευόμενη πολιτική, να συνδυάσει εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις, ώστε να αποτελέσει πρότυπο ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης».

Οι κατηγορίες εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ζάκυνθο θα μπορούσαν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα, όπως:

Συνεδριακό/Τουρισμό κινήτρων

Θρησκευτικό και Ιστορικό

Εκπαιδευτικό, Σχολικό

Θαλάσσιο (Κρουαζιέρες κλπ)

Περιπατητικό

Οικοτουρισμό (Ορειβατικό, Ορεινή ποδηλασία, Αναρρίχηση, Πεζοπορία)

Περιβαλλοντικό

Αθλητικό (Ιππασία, Κωπηλασία, Ιστιοπλοΐα, Αεραθλητισμό)

Καταδυτικό

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *