Σε μεγάλη κινητικότητα βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων από τις σχεδόν καθημερινές επιδρομές αδέσποτων σκύλων σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ζώων και αμνοεριφίων.
Για το λόγο αυτό κάνουν έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και της Αστυνομίας να παρέμβουν και να προστατεύσουν τις περιοχές τους και τις περιουσίες τους.
Όπως καταγγέλλουν το φαινόμενο της εγκατάλειψης σκύλων στα ορεινά από τους ιδιοκτήτες τους έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα μεγάλοι πληθυσμοί από αδέσποτα να κάνουν επιδρομές κατά τις νυχτερινές ώρες σε σταυλικές εγκαταστάσεις και να κατασπαράσσουν τα ζώα τους.
Πριν λίγες ημέρες αντιπροσωπεία κατοίκων από τον Κοιλιωμένο επισκέφτηκε τον Εισαγγελέα και διατύπωσε παράπονα για την απουσία αντιμετώπισης του προβλήματος από τις κατά νόμο υπεύθυνες υπηρεσίες και έλαβε εντολή να ζητήσει εγγράφως από τις τελευταίες να ενεργήσουν και εάν δεν το πράξουν να μεταφέρουν το ζήτημα στη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν πρόσφατα στον -Ε- εκπρόσωποι φιλοζωϊκών οργανώσεων, περίπου 2.500 αδέσποτα ζώα κυκλοφορούν στο νησί μας και η έλλειψη τροφής και φροντίδας τα εξωθεί σε επιθέσεις κατά άλλων ζώων.