Ζάκυνθος

Πλήθος ερωτηματικών για τη νέα δαπάνη των 2,5 εκ. € για το Θέατρο

Παρά τους έντονους προβληματισμούς που κατατέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους  εγκρίθηκαν δύο νέες μελέτες για εργολαβίες  ύψους 2,5 εκ. € για εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που συνεδρίασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος χθες το πρωί στο Δημαρχείο.

Η συνεδρίαση έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επειδή έπρεπε να αυξηθεί το κονδύλι για το έργο με αφορμή την αναθεώρηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων, από το οποίο και αναμένεται να εξασφαλιστούν τα χρήματα.

Οι δύο εργολαβίες αφορούν η μία τον εξοπλισμό του θεάτρου με προϋπολογισμό 1.489.000 ευρώ και η άλλη τις εργασίες στους δρόμους γύρω από το κτίριο και έξω από τη ρυμοτομική γραμμή με προϋπολογισμό 987.000  ευρώ.

Την ενημέρωση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ανέλαβαν μηχανικοί και σύμβουλοι του Δήμου και συγκεκριμένα η κ. Ελένη Βλαχιώτη, ο κ. Θεόδωρος Κάρδαρης και ο κ. Διονύσιος Μήλεσης.

Η σωρεία των ερωτημάτων αφορούσε την προηγούμενη απόφαση που είχε πάρει για το ίδιο θέμα η Επιτροπή, τις δύο νέες εργολαβίες στη θέση της μίας που είχε γίνει γνωστή πριν από μερικούς μήνες, τον αριθμό των καθισμάτων, την ποιότητα των υλικών που θα μπουν στα πεζοδρόμια  περιμετρικά του κτιρίου, το μεταφραστικό, ο φωτισμός, τα αναβατόρια κλπ. Επίσης με αφορμή αυτές τις εκκρεμότητες τέθηκε ερώτημα για την αρτιότητα της αρχικής μελέτης, αν και το έργο έγινε με το μοντέλο μελέτη-κατασκευή.

Τον πρώτο προβληματισμό κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για το αν ο εργολάβος θα αναλάβει τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο και την πληρωμή της δαπάνης που απαιτείται ανάλογα με τα τετραγωνικά του κτιρίου στην επιχείρηση ύδρευσης-αποχέτευσης. Μάλιστα ο κ. Αβράμης ανέφερε ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ ανέλαβε την πληρωμή για τη σύνδεση του νέου Νοσοκομείου με το δίκτυο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Μουζάκης είπε ότι τώρα αναιρούνται οι προηγούμενες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και για να μπορέσει να ψηφίσει έπρεπε να έχει ενημέρωση και έγγραφα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τιμόθεος Ζώντος έφερε ως παράδειγμα το Θέατρο του Σαρακηνάδου και είπε ότι εκείνο το έργο κόστισε 600 χιλιάδες ευρώ για όλο το κτίριο και ρώτησε τι θα γίνει τώρα και χρειάζονται όλα αυτά τα επιπλέον χρήματα.

Ο κ. Θεόδωρος Κάρδαρης απάντησε ότι χρειάζεται υποδομή για τα όμβρια, την ύδρευση και την αποχέτευση  στους εξωτερικούς χώρους αλλά και το στήσιμο του εξοπλισμού μέσα στο θέατρο, δηλαδή να τοποθετηθεί ο κλιματισμός, το ασανσέρ των μουσικών κλπ.

Ο κ. Διονύσης Μήλεσης είπε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είχαν έλθει προς ψήφιση 2 μελέτες (η μία 520.000 € και η άλλη 1.500.000 €) που αφορούσαν προμήθεια. Τώρα προέκυψαν τεχνικές εργασίες για διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και γι’ αυτό έχουμε 2 μελέτες οι οποίες ξεχώρισαν, η μία για κατασκευή και η άλλη για προμήθεια.

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρείας ΑΡΧΙΚΟΝ και των δύο νέων, εργολάβου και προμηθευτή, για να ολοκληρωθούν όλα χωρίς παραλείψεις και αποξηλώσεις. Ο νέος μεγαλύτερος προϋπολογισμός από αυτόν που γνωρίζαμε όταν δημοπρατήθηκε το Θέατρο θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερο διάστημα για να απορροφηθεί και άρα για να τελειώσει το έργο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *