Ζάκυνθος

Πιο αυστηροί οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στοιχείων για τις επιδοτήσεις!

Μια σειρά από ζητήματα όπως η σύνταξη του αγροτικού μητρώου αλλά και οι καθυστερήσεις στους ελέγχους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τέθηκαν προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Γρηγόριο Αποστολάκο κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του εκπρόσωποι της ΕΑΣΖ την περασμένη Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές του χρόνου, συνάντησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αντώνης Αντίοχος και ο Διευθυντής Πέτρος Βισβάρδης με σκοπό να συζητήσουν μαζί του, ζητήματα που αφορούν και τους αγρότες συνολικά αλλά και τους παραγωγούς του νησιού μας ειδικότερα.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν και αυτό των αλλαγών που θα υπάρξουν στη διαδικασία καταβολής των επιδοτήσεων, δεδομένου ότι προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες.

Για το θέμα του προσωπικού, τα στελέχη της ΕΑΣΖ επεσήμαναν πως εξαιτίας των λιγοστών υπαλλήλων του αρμόδιου γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ, δημιουργούνται καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση μιας σειράς διαδικασιών, ενώ έγινε αναφορά και στο γραφείο του Οργανισμού που ήδη λειτουργεί στη Ζάκυνθο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως οι αρμοδιότητες του γραφείου και αν αυτές θα αφορούν μόνο τους δειγματοληπτικούς επιτόπιους ελέγχους ή και τους διοικητικούς ελέγχους στους παραγωγούς.

Η απάντηση που πήραν οι εκπρόσωποι της Ένωσης για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε παραγωγούς στην καταβολή της περσινής επιδότησης, είναι πως πλέον οι έλεγχοι έχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί.

«Πλέον χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα στοιχεία που παραθέτει ο παραγωγός και θα πρέπει να συμφωνούν με αυτά που παραθέτει στην Δ.Ο.Υ.  Από εδώ και πέρα θα υπάρχει σύγκριση με το Ε9 ή άλλα στοιχεία» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της ΕΑΣΖ μιλώντας στον –Ε-, ενώ για τον τρόπο καταβολής των επιδοτήσεων για τα επόμενα χρόνια, δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με αυτές που είναι μέχρι τώρα γνωστές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *