Ζάκυνθος

Πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης κατ’ οίκον!

Η προμήθεια 100 ειδικών κάδων για κομπόστ αναμένεται από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης σε αντίστοιχο αριθμό οικογενειών στο νησί μας. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο νησί μας, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Συνδέσμου Καθαριότητας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Φορέα, με την συνδρομή προσωπικού που εργάζεται στο Δήμο Ζακυνθίων μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

«Βρισκόμαστε σε συνεργασία με γεωπόνους που έχουν προσληφθεί μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου, για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης. Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο κ. Ξένος, συμπληρώνοντας πως συνολικά 17 γεωπόνοι θα επισκεφτούν νοικοκυριά για να ενημερώσουν τις οικογένειες αναλυτικά, όχι μόνο για την μέθοδο της κομποστοποίησης αλλά ακόμη για τη βιολογική καλλιέργεια και την ανακύκλωση.

«Εμείς θα τους προμηθεύσουμε υλικό αλλά και ειδικούς κάδους, αρχικά 100 και αν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, η προμήθεια θα είναι μεγαλύτερη» σημείωσε ο κ. Ξένος, τονίζοντας πως ο Φορέας θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του προγράμματος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *