Ζάκυνθος

Πιέσεις από τη ΔΕΗ για την αποπληρωμή των οφειλών της ΔΕΥΑΖ

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Οι εργασίες για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης ξεκίνησαν και πάλι με τα συνεργεία της κατασκευάστριας εταιρείας ΑΝΤΑΙΟΣ να επιστρέφουν στο εργοτάξιο και να πιάσουν και πάλι δουλειά.
Θυμίζουμε πως εδώ και κάποιους μήνες, ο ανάδοχος του σημαντικού αυτού έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είχε προχωρήσει σε διακοπή εργασιών, καθώς δεν είχε πληρωθεί τους τελευταίους λογαριασμούς που είχε καταθέσει.

Το πρόβλημα όμως ξεπεράστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, οπότε και έγιναν πληρωμές.
Για την εξέλιξη του έργου μίλησε στον  –Ε- ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Κοντονής, σημειώνοντας πως το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος και να έχει παραδοθεί μέχρι το Μάη. Η εξέλιξη αυτή θα ήταν η καλύτερη δυνατή, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η προθεσμία για την παράδοση του έργου συμπίπτει με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

«Η διακοπή των εργασιών σταμάτησε, οι λογαριασμοί που υπέβαλε ο ανάδοχος πληρώθηκαν και μετά τις γιορτές τα συνεργεία επέστρεψαν. Πιστεύω πως εκτός απροόπτου, το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, συμπληρώνοντας πως από το σύνολο των  28 φρεατίων που προβλέπει η μελέτη, έχουν κατασκευαστεί τα  17, καθώς και 7,5 χιλιάδες μέτρα αγωγού. Υπολείπεται η κατασκευή 10 χιλιομέτρων αγωγού καθώς και 11 νέα φρεάτια.

Σε ότι αφορά το δεύτερο υποέργο που αφορά την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού και προβλέπει την κατασκευή αγωγού από τις γεωτρήσεις στο Νταμάρι του Τσίπου προς την κεντρική δεξαμενή της Λιθακιάς, ο κ. Κοντονής ανέφερε πως από μέρα σε μέρα αναμένεται η έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής για τη δημοπράτηση του έργου.

Εν τω μεταξύ νέες πιέσεις φαίνεται να ασκεί προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης η ΔΕΗ εξαιτίας του τεράστιου χρέους που έχει συσσωρευτεί από την λειτουργία των περασμένων ετών και ακόμη δεν έχει διακανονιστεί.

Η νέα πρόταση διακανονισμού που θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, θα εξαρτηθεί άμεσα από τα διαθέσιμα έσοδα της επιχείρησης, ωστόσο ο κ. Κοντονής σημείωσε πως το χρέος από τους καταναλωτές παραμένει μεγάλο.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, ώστε να γίνει ρύθμιση των οφειλών, η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη και το «άνοιγμα» στα διαφυγόντα έσοδα παραμένει μεγάλο.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ προανήγγειλε μέτρα κατά όσων έχουν οφειλές υποστηρίζοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις καταναλωτών που δεν πλήρωσαν λόγω αντικειμενικής αδυναμίας αλλά και άλλες περιπτώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *