Κοινωνία

Περισσότερο από πέρυσι ταξιδεύουν οι Ζακυνθινοί

«Ο κόσμος φέτος ταξιδεύει πιο πολύ από πέρυσι» δηλώνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού, που κάποια κάνουν λόγο για αύξηση της πελατείας μέχρι και 30%.
Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου και μέχρι τις μέρες που διανύουμε αρκετοί συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει και εν συνεχεία πραγματοποιήσει τα ταξίδια τους, ενώ και τις ακόλουθες γιορτινές μέρες πολλοί είναι εκείνοι που τους επισκέφθηκαν προκειμένου να τους «βοηθήσουν» να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Σπύρος Μαρίνος, ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Zakyta Travel» δηλώνει ότι εκτός από την επιλογή κάποιου πακέτου διακοπών με τη στενή σημασία της λέξης, πολλοί πελάτες του κατευθύνονται σε προορισμούς που εκεί βρίσκονται συγγενικά τους πρόσωπα ή έχουν κάποια επαγγελματική υποχρέωση.
«Πολλές οικογένειες επιλέγουν το Παρίσι, ειδικά τώρα την εορταστική περίοδο ενώ ακολουθούν η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη» αναφέρει.
 Ο κ. Γιάννης Πέττας, ο οποίος δραστηριοποιείται σε ταξιδιωτικό γραφείο της πόλης, υποστηρίζει ότι οι ηλικίες των ατόμων που ζητούν τις υπηρεσίες τους είναι συνήθως μεγαλύτερες, καθώς οι νεότεροι ανακαλύπτουν, κυρίως, πιθανούς οικονομικούς προορισμούς και οργανώνουν τα ταξίδια τους ψάχνοντας στο Διαδίκτυο.
Επίσης, διαπιστώνει ότι πολλοί είναι αυτοί που κινούνται προς την Αγγλία, όπου σπουδάζουν τα παιδιά τους, αλλά και στην Αμερική, συχνά για να επισκεφθούν ομοίως συγγενικά τους πρόσωπα ή επειδή αποτελεί τον τόπο καταγωγής τους.
Σημαντικό ενδιαφέρον για τα υπερατλαντικά ταξίδια έχει παρατηρήσει και ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου «DFV Travel», κ. Δημήτρης Αρβανίτης, εφόσον, αυτά είναι που απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή και οργάνωση συγκριτικά με τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Για το λόγο αυτό ζητούν τη συνδρομή τους, η οποία θα συμβάλλει στην ορθή και ασφαλή επίτευξη τους. Μεγάλης ζήτησης χαίρει και η Κωνσταντινούπολη, αφού όπως μας εξηγεί ενδείκνυται για οικονομικές διακοπές.
Οι τρεις τους συμφωνούν και αποδίδουν την αύξηση του ενδιαφέροντος όσο αφορά τα ταξίδια στο γεγονός ότι η φετινή τουριστική περίοδος κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητικά και ως εκ τούτου εξασφάλισε περισσότερα έσοδα στους Ζακυνθινούς.
Οι τελευταίοι με τη σειρά τους θεωρούν την περίοδο αυτή ως την κατάλληλη για να διαθέσουν τα χρήματα τους σε ένα ταξίδι που θα τους εξασφαλίσει στιγμές χαλάρωσης και φυγής από τις καθημερινές υποχρεώσεις.
Ντένια Μαλτέζου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *