Κοινωνία

Περισσότερους επισκέπτες αλλά λιγότερα χρήματα έφερε στον τουρισμό το All inclusive

Τον απολογισμό τους κάνουν σταδιακά μικρές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις αυτή την περίοδο με αρκετά νέα στοιχεία να βρίσκονται ήδη στον ορίζοντα που δεν τα είχαν κατά νου τα προηγούμενα χρόνια.

Το πιο σημαντικό ίσως ότι τα συμβόλαια των Τ.Ο. για τα επόμενα χρόνια επικεντρώνονται στα ξενοδοχεία που έχουν εν πολλοίς χρηματοδοτήσει αλλά με καθοριστική πλέον την εφαρμογή του συστήματος Αll Inclusive.

To σύστημα αυτό φέρνει στη Ζάκυνθο ακόμα χαμηλότερους εισοδήματος τουρίστες με αποτέλεσμα να προκαλεί προβλήματα στην αγορά και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας.

Όμως η απόδοση του συστήματος αυτού υπολείπεται των αποδόσεων των ξενοδοχείων των προηγούμενων ετών με τους άλλους τύπους των συμβολαίων.

Στο μεταξύ αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των επισκεπτών που έρχονται με κρατήσεις μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες και κατευθύνονται σε καλής ποιότητας ξενοδοχεία και βίλες. Ο τουρισμός αυτό κατά βάση κινείται σε βάρος των γνωστών τουρ οπερέϊτορς και οι οποίοι εκδηλώνουν ήδη στοιχεία στενάχωρης συμπεριφοράς.

Έτσι και παρά το γεγονός ότι όλες οι προβλέψεις συντείνουν σε μικρή αύξηση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών τα έσοδα είναι αμφίβολο πολύ αν θα φτάσουν τα περυσινά των επιχειρήσεων.

Οι δε προβλέψεις για το 2020 προς το παρόν δείχνουν μικρές μειώσεις στις τιμές των συμβολαίων και σταθεροποιημένες αφίξεις σε ότι αφορά την Ζάκυνθο.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

O Aύγουστος είναι πάντα ο καλύτερος, εισπρακτικά, μήνας του καλοκαιριού.

Αιτία η παρουσία Ελλήνων, Ιταλών και Βαλκάνιων επισκεπτών που ως συνήθως δαπανούν μεγάλα ποσά για την ψυχαγωγία τους και το φαγητό τους.

Και φέτος είναι γεγονός ότι η κίνηση από το λιμάνι αυξήθηκε για μια ακόμα χρονιά κατακόρυφα.

Τρία τα πλοία από την Ιταλία και χιλιάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα από τις βαλκανικές χώρες έκαναν σημαντική την διαφορά στις αφίξεις και ορισμένες ημέρες τα εστιατόρια έκαναν χρυσές δουλειές.

Ενώ όμως αυξήθηκε σημαντικά η κίνηση στα καταστήματα της πόλης, πολλά παράπονα έρχονται από τα εστιατόρια κυρίως των τουριστικών περιοχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *