Ζάκυνθος

Περιορισμένη η κίνηση στην εορταστική αγορά

Περιορισμένη φαίνεται πως ήταν η κίνηση στην τοπική εμπορική αγορά την περίοδο των εορτών και την εικόνα αυτή αποτύπωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε-, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιλή Μπουζιάνου.

Τα ανύπαρκτα ή μειωμένα δώρα για τους μισθωτούς, η ανάγκη κάλυψης άλλων άμεσων υποχρεώσεων για σήματα κυκλοφορίας, Εφορία κτλ, απέτρεψαν τους καταναλωτές από το να «ξανοιχτούν» σε αγορές και αυτές όπως φάνηκε περιορίστηκαν μόνο στα απολύτως απαραίτητα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιλή Μπουζιάνου, την περίοδο των γιορτών δούλεψαν λίγο περισσότερο τα καταστήματα με παιδικά είδη, όπως παιχνίδια ή παιδικά ρούχα και παπούτσια.

«Τις ημέρες των γιορτών τα εμπορικά  καταστήματα δούλεψαν αλλά λιγότερο από άλλα χρόνια. Από την άλλη δούλεψαν τα καφέ και τα κέντρα διασκέδασης, κυρίως από την νεολαία» σχολίασε η κ. Μπουζιάνου, ενώ για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε μέσα στην Πόλη το Επιμελητήριο και περιελάμβαναν βόλτες με το τραινάκι, εκδηλώσεις από τα πολιτιστικά σωματεία και άλλα, ανέφερε πως συνέβαλαν στο να αλλάξει το κλίμα στην Αλεξάνδρου Ρώμα.

«Ο κόσμος δύσκολα έμπαινε στην Πόλη, γιατί δεν είχε λεφτά! Εφόσον δεν υπήρχαν χρήματα να διατεθούν για καλά ρούχα ή χρυσαφικά, πολλές αγορές έγιναν στα καταστήματα εκτός Πόλης!» τόνισε η κ. Μπουζιάνου και υπογράμμισε πως ακόμη και οι περικοπές των συντάξεων είχαν άμεσες επιπτώσεις στην αγορά, αφού τα δώρα από τους παππούδες και τις γιαγιάδες ήταν ελάχιστα.

Τέλος, για το κατά πόσο η μειωμένη κίνηση οφείλεται και στις εκπτώσεις που ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου, η κ. Μπουζιάνου ανέφερε πως πλέον οι εκπτώσεις και οι προσφορές έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα, αφού γίνονται όλο το χρόνο. Μάλιστα επεσήμανε πως ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, θα κάνουν πάντα έκπτωση στην αρχική τιμή κάθε προϊόντος στους πελάτες τους, θέλοντας να διευκολύνουν τις αγορές τους. Για τις εκπτώσεις και τις προσφορές που γίνονται όλο το χρόνο από μεγάλα εμπορική ή άλλα καταστήματα που ανήκουν σε πολυεθνικές, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου συνέστησε στους καταναλωτές ιδιαίτερη προσοχή, σημειώνοντας πως μπορεί να είναι και παραπλανητικές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *