Quantcast

Γνώμες

Περί της ανθρώπινης απληστίας και το “Ναυάγιο” που χάνεται….

Το ναυαγισμένο πλοίο «Παναγιώτης» που βρίσκεται στην αμμουδιά των βορειοδυτικών ακτών του νησιού στη διάσημη παραλία Ναυάγιο, ήταν ένα από τα θέματα για τα οποία μίλησε ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης στη συνάντηση εργασίας που είχε πρόσφατα στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Στασινόπουλο.

Με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και τα οποία έχουν προκύψει από την ανθρώπινη απληστία, καθώς τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα, ο Βουλευτής επεσήμανε κάτι που πρέπει να αναλογιστούμε όλοι και να συναποφασίσουμε το καλύτερο για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, με το χέρι στην καρδιά κι όχι μόνιμα στην τσέπη.

«Σε λίγο δεν θα υπάρχει πλοίο γιατί η φθορά του χρόνου είναι ανελέητη και τα σίδερα έχουν υποστεί μεγάλη διάβρωση. Έχουν μείνει κάποια σκουριασμένα σίδερα και συνεχώς το πλοίο καταστρέφεται» ανέφερε ο κ. Ακτύπης ο οποίος έστρεψε την προσοχή στο πραγματικό πρόβλημα με το οποίο κανείς δεν ασχολείται.

Για την ιστορία βέβαια εμείς να υπενθυμίσουμε ότι και οι διαβεβαιώσεις που είχε δώσει κατά το παρελθόν όταν είχε έλθει στη Ζάκυνθο η τότε υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δεν τηρήθηκαν και έθεσε το θέμα στις καλένδες αδιαφορώντας για ένα τόπο που η εικόνα του είναι σήμα κατατεθέν του ελληνικού τουρισμού.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα και με αφορμή την επισήμανση του Βουλευτή λέμε πως η φύση θα κάνει τη δουλειά της και είναι η δουλειά που χρειάζεται για να μπει φρένο στις απύθμενες ορέξεις που άνοιξαν από όλες τις πλευρές!

Το Ναυάγιο έπρεπε να μας ενώνει και το ελάχιστο που έπρεπε να κάνουν οι αρχές και ο λαός είναι η συντήρηση του χώρου που βρίσκεται το πλοίο και όλων των γειτονικών χώρων σε ξηρά και θάλασσα. Αντ’ αυτού ερίζουμε για το ιδιοκτησιακό και εξαπολύουμε φαρμακερά βέλη ένθεν και ένθεν μέχρι που κάποια στιγμή το μόνο που θα έχει απομείνει στην άμμο θα είναι μερικά κομμάτια σκουριάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *