Quantcast

Γνώμες

Περί περιβαλλοντικής προστασίας και άλλων τινών

Αναβολή της συζήτησης  για τους φορείς διαχείρισης ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Αν και οι σύμβουλοι άρχισαν να ερίζουν παραγνωρίζοντας τα επί της ουσίας προβλήματα του ΕΘΠΖ (και των λοιπών φορέων) για τα οποία κανένας πολιτικός δεν έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα επί της ουσίας (όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος), οι διαφόρων ειδών παρανομίες στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο του Εθνικού θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου παραμένουν.

Εμείς δεν θα σταθούμε ούτε στο ρόλο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ούτε στη στάση των πολιτικών προσώπων του νομού μας, ούτε στην προβληματική δράση των υπηρεσιακών παραγόντων, γιατί όλοι λαμβάνουν πολύ
χαμηλό βαθμό αναφορικά με την έως τώρα συμπεριφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος της Ζακύνθου.

Όποιος έχει μάτια βλέπει και ειδικά το καλοκαίρι βλέπει τη μία παρανομία πάνω στην άλλη με παράλληλη αδυναμία εφαρμογής των νόμων από τις περισσότερες πλευρές.

Ακόμα και ο ίδιος ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, σε περιστατικά εξόφθαλμων παρανομιών δρα με πολύ αργά αντανακλαστικά, δείχνοντας μία αδυναμία να  κινητοποιήσει αστυνομικές, λιμενικές, εισαγγελικές και άλλες αρχές.

Στο δια ταύτα το ενδιαφέρον όλων εξαντλείται στα λόγια….

Αγγελική Ξενόφου

  • Αγγελική μου ο κ. Στασινόπουλος ζήτησε αναβολή της συζήτησης χωρίς να μπορεί ούτε αυτός ούτε η κ. Κρατσά να εγγυηθούν ότι δεν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο τις προσεχείς ημέρες. Θα ήταν επιθυμητό από όλους να συνεχιστεί η διαβούλευση και να συζητηθεί σοβαρά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μετά το πέρας της κρίσης και όχι τώρα. Βιάζονται να το περάσουν. Σου λέει κάτι αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *