Ελλάδα

Πατέρας Μπουρζούκου: Το παιδί μου είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας

Το πόσο καλό παιδί ήταν ο γιος του Ανδρέας – Δημήτρης Μπουρζούκος εξηγεί ο Γιάννης Μπουρζούκος, συνταξιούχος αγιογράφος και περιγράφει την ιδεολογική τοποθέτηση ολόκληρης της οικογένειας.

Ο Ανδρέας – Δημήτρης Μπουρζούκος, ο οποίος συνελήφθη για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1989 στο Χολαργό Αττικής και ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης.

Ο πατέρας του Γιάννης Μπουρζούκος είναι συνταξιούχος αγιογράφος και περιγράφει τον γιό του ως ένα δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί. Δηλώνει στο Έθνος:

«Όποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά του για να ταΐσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Ανδρέας. Έκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία».

Για την ιδεολογία του, χωρίς περιστροφές, ο πατέρας του λέει:

«Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες; Έγινε μπαρούτι όταν του είπα ότι το πάνε κατά κει».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *