Κοινωνία

“Παρόν” στα δημοτικά πράγματα δηλώνει ο συνδυασμός “Ανατροπή για τη Ζάκυνθο”

Με μια σύντομη ανακοίνωση τα μέλη του συνδυασμού «Ανατροπή για τη Ζάκυνθο» σχολιάζουν την απόφαση του  μέχρι πρόσφατα επικεφαλής Λευτέρη Γιαννάτου, να αποσύρει την υποψηφιότητα του δηλώνοντας παράλληλα  «το παρόν»  στα δημοτικά πράγματα του νησιού και για μια προσπάθεια που συνεχίζει. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση πολύ σύντομα τα μέλη της παράταξης θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

«Εκ μέρους των πολιτών και των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, που στήριξαν και συμμετείχαν σαν υποψήφιοι  στην αυτοδιοικητική προσπάθεια   « Ανατροπή για την Ζάκυνθο» θέλουμε καταρχήν να εκφράσουμε την λύπη μας για την προσωπική απόφαση του Λευτέρη Γιαννάτου να αποσυρθεί  από υποψήφιος δήμαρχος  στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η σημαντική δυναμική που ανέπτυξε η κίνηση μας και η απήχηση της στην κοινωνία, ήδη από τα πρώτα βήματα της είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την συνέχιση της προσπάθειας μας.

Με βάση την ιδρυτική συνέλευση της κίνησης μας  στις 28/2  θα συνέλθει τις επόμενες μέρες  η παράταξη για να καθορίσει τα επόμενα βήματα της στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές»

Για τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του συνδυασμού  «Ανατροπή για την Ζάκυνθο» Αντώνης Κασσιμάτης, που δεν έκυψε πως αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις και πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του κ. Γιαννάτου.

«Η παράταξη με τον κ. Γιαννάτο, ήταν μια παράταξη στην οποία συμμετείχαν συμπολίτες μας από όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο όμως μιας ευρύτερης προσπάθειας. Εννοείται πως λυπούμαστε για αυτή την προσωπική του απόφαση. Αφενός γιατί αποσύρθηκε ως επικεφαλής, αφετέρου γιατί η κίνηση έδειξε πως έχει απήχηση και δυναμική στην κοινωνία. Αυτό εκφράστηκε με το ψηφοδέλτιο που άρχισε να διαμορφώνεται, με την στήριξη των συμπολιτών μας, με καθορισμό Γραφείο Τύπου επιτροπής προγράμματος και επιτροπής ψηφοδελτίου κτλ. Σε κάθε συγκρότηση ψηφοδελτίου υπάρχουν δυσκολίες που όμως αντιμετωπίζονται αν υπάρχει δυναμική, που υπήρχε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κ. Γιαννάτος κάνει κάποιες προσωπικές εκτιμήσεις, αλλά προσωπική που εκτίμηση είναι πως οι  δυσκολίες ήταν αναμενόμενες και αντιμετωπίσιμες» σημείωσε ο κ. Κασσιμάτης, υπογραμμίζοντας πως η δημοτική κίνηση που συγκροτήθηκε θα έχει συνέχεια.

Για το ποια θα είναι η συνέχεια, με άλλα λόγια αν θα αναζητηθεί κάποιος άλλος επικεφαλής ή αν θα υπάρξει συνέργεια με κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο, ο κ. Κασσιμάτης σημείωσε πως η κίνηση ξεκίνησε για μια  κάθοδο στις εκλογές και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση για να ανακοινώσουμε» δήλωσε, ενώ σχολιάζοντας τα όσα αναγράφει ο κ. Γιαννάτος για ένα συγκεκριμένο περιβάλλον που τον απαξίωσε, ανέφερε πως καλό θα ήταν να απαντήσει ο ίδιος για το τι εννοεί.

«Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάποια ερμηνεία. Οι διευκρινίσεις πρέπει να δοθούν από τον ίδιο» τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *