Ζάκυνθος

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΝΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞ. ΡΩΜΑ

Την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την Αλ. Ρώμα, μέχρι την εκδίκασή της, ζήτησε η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου από το Πρωτοδικείο Πύργου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος έθεσε θέμα ασφάλειας για όσους κυκλοφορούν στο δρόμο επισημαίνοντας ότι στην ουσία δεν είναι ούτε δρόμος ούτε πεζόδρομος.
Η Αλ. Ρώμα ως εθνικός δρόμος ανήκει στην ευθύνη της Περιφέρειας και ο κ. Νιοτόπουλος δήλωσε στον –Ε- ότι η απόφαση η οποία θα ληφθεί για την τύχη του πεζόδρομου θα πρέπει να εξυπηρετεί το σύνολο των Ζακυνθινών και όχι ορισμένους επαγγελματίες.
«Η Αλ. Ρώμα είναι δείγμα για το πώς αντιμετωπίζαμε Δήμο και Περιφέρεια μέχρι τώρα αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του νησιού. Μετά από όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει και την διεκδίκηση του δρόμου από την πλευρά του Δήμου και της Περιφέρειας για να δούμε σε ποιόν ανήκει, φτάσαμε στο 2014 για να κατορθώσουμε να ανακαλύψουμε σε ποιόν ανήκει. Είναι κατόρθωμα για μία υπηρεσία να ανακαλύπτει μετά από 50 χρόνια σε ποιόν ανήκει ένας δρόμος ο οποίος τελικά ανήκει στο εθνικό δίκτυο» δήλωσε δηκτικά ο Αντιπεριφερειάρχης.
Ακολούθως ο κ. Λευτέρης Νιοτόπουλος έκανε μία σύντομη αναφορά στα μέχρι σήμερα δεδομένα και είπε:
«Τα δεδομένα για το δρόμο είναι τα εξής: Τον Απρίλιο είχαμε μία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που καθόριζε την Αλ. Ρώμα ως πεζόδρομο.
Έχουμε ενστάσεις φορέων κατά της απόφασης του Περιφερειακού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Η Αποκεντρωμένη ανακαλεί την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το σκεπτικό ότι η κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου μετά από μία 3ετία δεν επικαιροποιήθηκε, όπως έπρεπε. Αυτό γράφει η απόφαση της Αποκεντρωμένης.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου για να αναιρέσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά οι νομικές διαδικασίες είναι πολύ χρονοβόρες και η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ακόμα. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε αυτή την εικόνα στην Αλ. Ρώμα, από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα οι χρήστες δεν ξέρουν τι γίνεται στο δρόμο».
Μία σημαντική παράμετρος που έθεσε ο κ. Νιοτόπουλος αφορά την ασφαλή διέλευση όλων από την Αλ. Ρώμα και επεσήμανε: «Μπορεί οι Ζακυνθινοί να ξέρουν τι κίνδυνος υπάρχει από τα μηχανάκια αλλά οι τουρίστες που όλο το καλοκαίρι έβλεπαν την πινακίδα του πεζοδρόμου δεν ήξεραν ότι δεν έπρεπε να αφήνουν τα παιδιά τους. Αυτό προσβάλει τον πολιτισμό και την αξιοπρέπειά μας. Ο δρόμος δεν ανήκει στους εμπόρους, ούτε στους κατοίκους , αλλά σε όλους τους Ζακυνθινούς και τους επισκέπτες μας».
Ξεδιπλώνοντας τις προθέσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης είπε τα εξής: «Το θέμα δεν είναι η Αλ. Ρώμα να εξυπηρετεί 5 επαγγελματίες αλλά το σύνολο του νησιού. Χρειαζόμαστε ένα προσανατολισμό για το τι θέλουμε να είναι η πόλη και οι δρόμοι. Θέλουμε να είναι μία χρηστική πόλη για πεζούς με ποδηλατόδρομους ή όχι; Αυτά θα τα καθόριζε μία μεγάλη κυκλοφοριακή μελέτη που μπορεί να κάνει ο Δήμος με τη δική μας υποστήριξη. Επίσης υπάρχουν έτοιμες μελέτες στα συρτάρια που μπορούμε να ανασύρουμε και να επικαιροποιήσουμε. Εμείς από τη στιγμή που αναλάβαμε ζητήσαμε από το Πρωτοδικείο του Πύργου με αίτησή μας να δώσει αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης μέχρι την εκδίκασή της. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε δρόμος ούτε πεζόδρομος. Να είναι λοιπόν πεζόδρομος για λόγους ασφάλειας μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόφαση από το Πρωτοδικείο» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *