Ζάκυνθος

Παραχωρήθηκαν 2 στρέμματα από το Υπ. Τουρισμού για να γίνει η νέα γέφυρα

Χώρος 2 στρεμμάτων παραχωρείται από το Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο κατασκευής νέας γέφυρας στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη. Αυτό έγινε γνωστό από τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά στη χθεσινή συνέντευξη τύπου και την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει συνάντηση στην Αθήνα για να υπογραφεί το έγγραφο παραχώρησης του οικοπέδου.

Η εξέλιξη αυτή κατέστη εφικτή μετά την ψήφιση σχετικού νόμου στη Βουλή που έγινε την περασμένη εβδομάδα με εισήγηση του Υφυπουργού Τουρισμού Πέτρου Αλιβιζάτου.

Την περασμένη Παρασκευή 6 Απριλίου ολοκληρώθηκε η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τίτλο «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων και άλλες διατάξεις», στο οποίο περιλαμβάνονται και διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Το άρθρο 159 του ν/σ, προσθέτει εδάφιο στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 30 του ν. 2160/1993, σύμφωνα με το οποίο: «Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού επιτρέπεται η τροποποίηση της χωροθέτησης των τουριστικών λιμένων των στοιχείων α΄ έως ιστ΄ ως προς τα όρια της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης, τις προσχώσεις, τις χρήσεις γης και τους όρους και περιορισμούς δόμησης κατόπιν γνώμης της Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων».

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε τον Υφυπουργό Πέτρο Αλιβιζάτο και άφησε αιχμές για τους κυβερνητικούς παράγοντες που τόσα χρόνια αδιαφορούσαν.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι υπέβαλε πλήρη φάκελο στο Υπουργείο και μέσα σε αυτόν υπήρχε και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων με το αίτημα για την παραχώρηση γης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *