Ζάκυνθος

Παραποτάμιος δρόμος από τον Άγιο Γεράσιμο μέχρι τη γέφυρα Ξιφίτα

Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση έκτασης της μαρίνας από το Υπουργείο Τουρισμού στην Περιφέρεια, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου θα κληθούν να ολοκληρώσουν την πολυσυζητημένη μελέτη για τη νέα γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη.

Αυτό όμως που έγινε γνωστό τόσο από τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, στα πλαίσια δηλώσεων που παραχώρησαν στο ραδιόφωνο του -Ε-, είναι πως η μελέτη για τη νέα γέφυρα, συμπληρώνεται με την μελέτη για ακόμη ένα έργο που αφορά τα η διάνοιξη παραποτάμιου δρόμου από το ύψος του Αγίου Γερασίμου μέχρι και τη γέφυρα Ξιφίτα.

Το έργο αυτό, κρίνεται αναγκαίο με δεδομένο ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη, εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί, θα δημιουργήσει νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στην περιοχή και σημαντική αύξηση της κίνησης από οχήματα.

«Η μελέτη για τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη προχωρά ταυτόχρονα με έναν παραποτάμιο δρόμο, από τη γέφυρα Ξιφίτα μέχρι τον Άγιο Γεράσιμο. Με την νέα γέφυρα η κίνηση θα αυξηθεί και το υφιστάμενο οδικό δίκτυο δεν αρκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στον -Ε-.

Αυτό που αξίζει πάντως να σημειωθεί, αφορά την απαλλοτρίωση των εκτάσεων από τις οποίες θα διέρχεται ο δρόμος και σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη δε θα χρειαστεί να γίνει, αφού οι εκτάσεις κατά μήκος του ρέματος έχουν ήδη απαλλοτριωθεί.

«Υπάρχει ήδη μια απαλλοτριωμένη ζώνη, που είχε γίνει εδώ και 50 χρόνια. Επομένως η έκταση ανήκει στο Δημόσιο και μπορεί να έγιναν καταπατήσεις εν τω μεταξύ, αλλά αυτό δεν μας αφορά εμάς. Η έκταση θα αξιοποιηθεί για το δρόμο. Υπάρχει προοπτική να γίνουν αυτά τα έργα και αν υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ» σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, η απαλλοτρίωση είχε γίνει για τη διευθέτηση του ρέματος από τη δεκαετία του 1950 και στη διάθεση της υπηρεσίας υπάρχει το σχετικό σκαρίφημα, το οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα.

Η πρόβλεψη για τη διάνοιξη του δρόμου θα γίνει από το ρέμα προς το αεροδρόμιο, ενώ η απαλλοτριωμένη ζώνη υπολογίζεται σε ένα πλάτος 40 μέτρων, μαζί με το ρέμα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *