Ζάκυνθος

Παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ΧΥΤΑ στο Σκοπό

Νωρίτερα απότι αναμενόταν προχώρησε η υπόθεση της Ζακύνθου και αργά χθες έγινε γνωστό ότι η χώρα μας παραπέμπεται στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων επειδή δεν προχώρησε στη λήψη μέτρων στην περιοχή ΧΥΤΑ στο Σκοπό.

Σύμνφωνα με πληροφορίες του –Ε- η απόφαση για την παραπομπή ελήφθη την Τετάρτη και στηρίζεται στο ότι η Ελλάδα δεν έλαβε τα μέτρα που είχε υποσχεθεί για το Σκοπό ώστε να προστατέψει το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο είναι γνωστό ότι υπάρχει η χελώνα καρέττα-καρέττα και ότι είναι το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Η χώρα μας είχε υποσχθεί ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για τα απορρίμματα και το χώρο μεταφοράς τους καθώς και την λύση του προβλήματος στο Σκοπό, αλλά δεν τήρησε τις υποσχέσεις και τα χρονοδιαγράμματα που έδωσε.Στη χθεσινή έκδοση του –Ε- φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και εξηγεί ότι δεν μπορούμε να παίζουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αναμένει από εμάς στις αρχές Οκτωβρίου να της απαντήσουμε που χωροθετούμε το νέο χώρο για τα σκουπίδια.

Τελικά οι διαδικασίες από την Ε.Ε. προχώρησαν πιο γρήγορα και αυτό που φοβόμασταν έγινε πράξη. Η χώρα μας παραπέμπεται κι εμείς ακόμα δεν έχουμε ετοιμαστεί για να δώσουμε απάντηση αναφορικά με το πού θα πάμε τα σκουπίδια μας. Οι παλινωδίες διαδέχονται η μία την άλλη όπως και οι προτάσεις για διενέργεια νέων μελετών.

Περισσότερα στοιχεία για το θέμα στην έκδοση της Δευτέρας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *