Ζάκυνθος

Παραμένει το πρόβλημα με τις εκπομπές αερίων στον Αγαλά

Το πρόβλημα με τις εκπομπές αερίων από το ΧΑΔΑ στον Αγαλά φαίνεται πως παραμένει, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ο Φορέας Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων τοποθέτησε στην περιοχή ειδικά φίλτρα και την πληροφορία αυτή κάνουν γνωστή οι κάτοικοι του Αγαλά, που ανησυχούν για την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους.

Το θέμα ανέδειξε με παρέμβασή του στο ραδιόφωνο του –Ε- χθες το πρωί ο κ. Χαράλαμπος Κλάδης, ο οποίος έκανε γνωστό πως οι περίοικοι εξετάζουν νέες προσφυγές στη Δικαιοσύνη για το θέμα, όπως έπραξαν και στο πρόσφατο παρελθόν. Πριν από λίγες ημέρες, στις σελίδες του –Ε- είχε δημοσιευτεί ρεπορτάζ για την τοποθέτηση των ειδικών φίλτρων στο οικόπεδο του Αγαλά, συνοδευόμενο με φωτογραφικό υλικό, ωστόσο οι ίδιοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως οι οσμές από τη φωτιά που κουφοκαίει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, παραμένουν το ίδιο έντονες.

Το γεγονός ότι το πρόβλημα ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί ουσιαστικά, φαίνεται να επιβεβαιώνει και αυτοψία στην περιοχή, που έγινε από τον υπεύθυνο του γραφείου περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Σπύρο Πλέσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος διαπίστωσε πως οι εκπομπές των αερίων που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία παραμένουν, καθώς σε κοντινή απόσταση από τις γεωτρήσεις όπου έχουν τοποθετηθεί τα φίλτρα, δημιουργούνται νέες ρηγματώσεις από όπου βγαίνει καπνός.

Η μόνη λύση που φαίνεται να υπάρχει είναι η διαρκής παρακολούθηση και επίβλεψη του χώρου, ώστε σε τακτική βάση τα νέα ρήγματα να καλύπτονται με χώμα!

Την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, μετέφερε από τη δική του πλευρά ο κ. Κλάδης, ο οποίος ζήτησε άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και δύο χρόνια.

«Το πρόβλημα παραμένει και θα παραμένει ως υπάρχουν αναποτελεσματικές παρεμβάσεις! Μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να βγαίνουν καπνοί και τα φίλτρα δε δουλεύουν, αφού δημιουργούνται νέες τρύπες. Αυτό που έγινε δεν δουλεύει και πετάξαμε χρήματα χωρίς ουσία. Εμείς θέλουμε να μην αρρωστήσουμε εμείς και τα παιδιά μας!» δήλωσε ο κ. Κλάδης και συμπλήρωσε πως δεν είναι δυνατόν το 2013 να μην υπάρχει τρόπος ώστε να λυθεί το πρόβλημα!

«Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να διαιωνίζεται. Είμαστε αποφασισμένοι να στραφούμε σε αγωγές, ενώ κατά το παρελθόν είχαμε κάνει και μήνυση, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο κ. Ξένος.  Εμάς αυτή η εξέλιξη δεν μας ικανοποίησε γιατί αυτό που θέλουμε είναι να προφυλάξουμε την υγεία μας! Δεν είναι λύση οι μηνύσεις αλλά τι άλλο να κάνουμε» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως εδώ και δύο χρόνια, δεν έχει γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Δεν μπορούμε να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και αυτά που γίνονται είναι παιδαριώδη!» κατέληξε και συμπλήρωσε πως οι κάτοικοι της περιοχής, που είναι περίπου 300 άτομα θα συναντηθούν το επόμενο διάστημα για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *