Ζάκυνθος

Παραδίδεται η μελέτη για τον Κόμβο Νοσοκομείου

Μηχανικοί της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου βρέθηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή του Γαϊτανίου και πιο συγκεκριμένα στο ύψος των Ντουρέικων με σκοπό να κάνουν μετρήσεις στο δρόμο και τα γύρω οικόπεδα.

Οι μετρήσεις αφορούν τις παρεμβάσεις που θα γίνουν για τον Κόμβο του νέου Νοσοκομείου ο οποίος είναι άμεση ανάγκη να κατασκευαστεί:  Μετά την μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο, τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ σημειώνονται καθυστερήσεις σε όσους οδηγούς βγαίνουν από το δρόμο του Γαϊτανίου για να κατευθυνθούν προς τον επαρχιακό δρόμο Ζακύνθου- Βολιμών.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, η μελέτη για τον Κόμβο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί άμεσα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθεί το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή του έργου.

Πρέπει να θυμίσουμε πως η συζήτηση για την κατασκευή του Κόμβου προς το νέο Νοσοκομείο, είχε ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια, στα πλαίσια των προετοιμασιών για την μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο στο Γαϊτάνι και παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλιστεί και ειδικό κονδύλιο από το Υπουργείο Οικονομικών, το έργο έμεινε στα χαρτιά.

Η μόνη παρέμβαση που έχει γίνει προς το παρόν για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, είναι η μονοδρόμηση του δημοτικού δρόμου που περνά μπροστά από το Νοσοκομείο, ενώ στα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν είναι και η απομάκρυνση του αντλιοστασίου της αποχέτευσης της περιοχής, που βρίσκεται έξω από την περίφραξη του Νοσοκομείου και πάνω στο δρόμο, δημιουργώντας εμπόδιο.

Να σημειωθεί πως η κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου, δεν είναι το μοναδικό έργο που εκκρεμεί σε σχέση με το Νοσοκομείο, αφού ακόμη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την μεταφορά του γηπέδου της ΕΠΣ σε άλλο οικόπεδο, όπως εδώ και χρόνια είχε ανακοινωθεί.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *