Ζάκυνθος

Παράταση μέχρι τέλος Μάη για τις αιτήσεις απευθείας παραχώρησης παραλιών

Η επικύρωση των πρακτικών του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε  από το Δήμο για την εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων σε παραλίες του νησιού πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Ήδη η πλειοψηφία των επαγγελματιών προετοιμάζεται για να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες στις παραλίες του νησιού, εφόσον ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε από το Δήμο σχετικά νωρίς.

Την εισήγηση για το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή , έκανε ο μηχανικός του Δήμου Διονύσης Τουρκάκης, ο οποίος ενημέρωσε πως για τρία πόστα που δημοπρατήθηκαν από το Δήμο, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από επαγγελματίες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο πόστα στη  Λιθακιά και ένα στις Ορθονιές, τα  οποία η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τελικά να επαναδημοπρατήσει.

Η διακήρυξη του διαγωνισμού θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ένα άλλο ζήτημα που κλήθηκαν να συζητήσουν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, αφορούσε την απευθείας παραχώρηση τμημάτων της παραλίας σε επιχειρηματίες που διατηρούν ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις μπροστά ακριβώς από την παραλία. Κάποιοι από τους επιχειρηματίες αυτούς δεν υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τις 27 Απρίλη, οπότε και ήταν η τελική προθεσμία.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν να δώσουν μια ακόμη προθεσμία στους επαγγελματίες για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που πρέπει μέχρι το τέλος Μάη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή, ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν υποβλήθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ήταν οικονομικός, αφού δεν μπορούσαν αν συγκεντρώσουν τα χρήματα που όφειλαν να καταθέσουν στο Δήμο.

Η Οικονομική Επιτροπή επίσης αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτές αιτήσεις για απευθείας εκχωρήσεις αιγιαλού από επαγγελματίες που δεν έχουν εξασφαλίσει ενημερότητα, καθώς έχουν οφειλές προς το Δήμο ή τη ΔΕΥΑΖ.

Τέλος, αποφασίστηκε πως η Οικονομική Επιτροπή, θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Παρασκευή προκειμένου να εγκρίνει αιτήσεις για απευθείας παραχωρήσεις αιγιαλού που υποβλήθηκαν ήδη στο Δήμο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *