Ελλάδα

Παράταση θητείας για τους διοικητές των Νοσοκομείων

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων καταγγέλλει την παράταση της θητείας των Διοικητών σε 42 Νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Όπως αναφέρει η απόφαση οι θητείες παρατείνονται «από τη λήξη της θητείας τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και διορισμού τους στα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ οι θέσεις θα έπρεπε να καλύπτονται με βάση το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης που ακόμη δεν έχει συνταχθεί:

«Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών 10 Ιουνίου 2019 δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση του Αν.Υπουργού Υγείας Πολάκη που παρατείνει τη θητεία 42 Διοικητών και 7 Αν.Διοικητών που λήγει εντός της προεκλογικής ή μετεκλογικής περιόδου.

Ρουσφέτια για τους τοποθετημένους με κομματικά κριτήρια Διοικητές και Αν.Διοικητές των Νοσοκομείων με σκοπό την κατάληψη του κράτους όπως χαρακτηριστικά έχει πει πολλές φορές ο Πολάκης. Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών 10/5/2019 εξέδωσαν Υπουργική Απόφαση Πολάκη που παρατείνει τη θητεία. Όταν λήγει η θητεία των Διοικητών και δεν υπάρχει Αν.Διοικητής η αναπλήρωσή των καθηκόντων τους γίνεται από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

Μέχρι σήμερα όπου τελειώνει η θητεία Διοικητών κατά την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο τα Νοσοκομεία διοικούνται από τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας. Ο Πολάκης φρόντισε να εξασφαλίσει τους εκλεκτούς για λίγο καιρό ακόμα και τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης τους από την επόμενη κυβέρνηση» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *