Παράταση δύο μηνών δόθηκε στην κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει τις νέες εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ για την παράδοση του έργου και με βάση τα νέα δεδομένα, το έργο θα είναι έτοιμο στις αρχές του Οκτώβρη του 2014.
Θυμίζουμε πως αρχικά είχε ανακοινωθεί η παράδοση του έργου μέχρι τα τέλη Απριλίου και στην συνέχεια ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία παράδοσης μέσα στον Ιούνιο, όπως προβλεπόταν στην σύμβαση που υπεγράφη με τον ανάδοχο.
Όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τα δημόσια έργα, το αρχικό χρονοδιάγραμμα ανατρέπεται, με αποτέλεσμα το έργο να ολοκληρώνεται με μια μικρή καθυστέρηση.
Αυτό ωστόσο που επεσήμανε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΔΑΖ Στάθης Μπετίνης μιλώντας στην εφημερίδα μας, είναι πως η εργολαβία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και πως η καθυστέρηση οφείλεται στις εργασίες που έγιναν για την κατεδάφιση του παλιού κτηρίου αλλά και στην απομάκρυνση του αμίαντου από την στέγη του παλιού κτηρίου με τη βοήθεια εξειδικευμένου συνεργείου που μετέφερε το υλικό στο εξωτερικό.
Θυμίζουμε πως οι παρεμβάσεις αυτές δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη του έργου και χρειάστηκε να περάσει αρκετό διάστημα για να δοθεί το πράσινο φως για τις εργασίες κατεδάφισης από την ΔΕΠΑΝΟΜ αλλά και από τη Διαχειριστική Αρχή της ΠΙΝ προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Το έργο, που ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό καταλαμβάνει συνολικά 1.800 τετραγωνικά μέτρα. Στο κτήριο περιλαμβάνονται δωμάτια με 30 κλίνες, χώροι για τα εργαστήρια επαγγελματικής αποκατάστασης των ΑμεΑ αλλά και χώροι για γραφεία.
Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένει ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός των νέων εγκαταστάσεων που επίσης δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική μελέτη.
Πρόκειται για μια προμήθεια συνολικού προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ που περιλαμβάνει κρεβάτια, κομοδίνα και λοιπό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για τις νέες εγκαταστάσεις.
Από την πλευρά της διοίκησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχαν αναληφθεί δεσμεύσεις για λύση στο πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι στην μελέτη του έργου προβλεπόταν η χρήση του υφιστάμενου εξοπλισμού, ωστόσο νέες εντάξεις στο ΕΣΠΑ αναμένεται να γίνουν μετά τις εκλογές.
Εν αναμονή του εργολάβου για το κτήριο που θα στεγάσει τον ΟΑΕΔ
Αφού ξεπεράστηκαν μια σειρά από γραφειοκρατικά προβλήματα, ο κ. Μπετίνης, ως Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων (ΟΔΑΖ) υπέγραψε την σύμβαση χρησικτησίας με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ. Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου, που ανέλαβε μετά από διαγωνισμό τις επισκευές στο κτήριο ιδιοκτησίας του ΟΔΑΖ στην οδό Φωσκόλου προκειμένου να στεγαστεί εκεί το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ.
«Πρόκειται για το πρώτο κτήριο στη Ζάκυνθο που αξιοποιείται υπέρ του Δημοσίου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπετίνης.
Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑμέΑ σε οικόπεδο του ΟΔΑΖ
Μια έκταση 5.400 στρεμμάτων στο Τραγάκι παραχωρήθηκε από τον ΟΔΑΖ στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία προκειμένου να λειτουργήσει εκεί ένα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία.
Η σχετική απόφαση ελήφθη πρόσφατα από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΔΑΖ και το επόμενο βήμα αφορά την σύνταξη φακέλου για το έργο από την Εθνική Συνομοσπονδία, προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα της νέας διαχειριστικής περιόδου από το 2014 έως το 2020.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην εφημερίδα μας από τον Πρόεδρο του ΟΔΑΖ, πρόθεση του Οργανισμού είναι η παραχώρηση ακόμη ενός οικοπέδου συνολικής έκτασης 4,5 στρεμμάτων στον Άγιο Σώστη, προκειμένου να αναπτυχθεί μια ανάλογη κοινωνική δράση.