Ελλάδα

Παράταση αδειών οδήγησης για τους άνω των 74 ετών

Εν αναμονή των αλλαγών για τις εξετάσεις οι υποψήφιοι οδηγοί και στη Ζάκυνθο !

Έναν απίστευτο παραλογισμό βιώνουν το τελευταίο διάστημα υποψήφιοι οδηγοί, καθώς οι αλλαγές στο Νομοθετικό Πλαίσιο που αφορά τις εξετάσεις οδήγησης έχουν φέρει τα πάνω κάτω.

Αυτό το διάστημα στο νησί μας, υπάρχουν πολλοί κυρίως νεαροί φοιτητές που είναι υποψήφιοι οδηγοί, έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα τους, έχουν δώσει τις θεωρητικές εξετάσεις αλλά δε γνωρίζουν αν θα εξεταστούν με βάση το ισχύον καθεστώς ή το προηγούμενο καθεστώς που σύντομα θα επαναφέρει η σημερινή Κυβέρνηση.

Προς το παρόν οι περίπου 50 με 60 υποψήφιοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ζακύνθου, μπορούν να κάνουν τις πρακτικές εξετάσεις οδήγησης με βάση τον Νόμο Σπίρτζη που προβλέπει έναν εξεταστή ανά εξεταζόμενο και οδήγηση χωρίς την παρουσία του δασκάλου μέσα στο αυτοκίνητο.

Σημαντικές αλλαγές όμως υπάρχουν ήδη για τους οδηγούς που έχουν συμπληρώσει τα 74 χρόνια και πλέον δεν δίνουν εξετάσεις αλλά παίρνουν βεβαίωση για παράταση της άδειας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για το θέμα εκδόθηκε η παρακάτω απόφαση:

«Στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των κατόχων αδειών οδήγησης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και ενόψει τροποποίησης – επικαιροποίησης του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Από εκδόσεως της παρούσης παύει να εφαρμόζεται η διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς για την ανανέωση άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, ως αυτή είχε θεσπιστεί με το άρθρο 65 του νόμου 4530/2018 και είχε τροποποιηθεί με την παρ. 8 του άρθρου 4 του νόμου 4599/2019.

Εξαιρούνται όσοι εξ αυτών έχουν κριθεί απορριπτέοι σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για τους οποίους συνεχίζεται η διαδικασία σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν από την 30η Αυγούστου 2018, στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της έως και την 31η Οκτωβρίου 2019 παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *