Ζάκυνθος

Παράπονα για την απαγόρευση της στάθμευσης στο λιμάνι

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της στάθμευσης στο μώλο του Αγίου Διονυσίου στο λιμάνι και αυτή είναι μια πληροφορία που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι οδηγοί, που συνήθισαν να σταθμεύουν στην περιοχή.

Ο Λιμενάρχης Ζακύνθου Νίκος Κοκκάλας, μιλώντας προχθές στο ραδιόφωνο του –Ε- επανήλθε στο θέμα της στάθμευσης στο λιμάνι, κάνοντας γνωστό πως έχουν διατυπωθεί αρκετά παράπονα στο Λιμεναρχείο από οδηγούς Ι.Χ που είχαν συνηθίσει να αφήνουν το αυτοκίνητό τους στο λιμάνι.

Ωστόσο ανακοίνωσε πως το Λιμεναρχείο επεξεργάζεται την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης όλο το χρόνο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη λειτουργία του λιμανιού.

«Η απαγόρευση της στάθμευσης ισχύει από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η  Αυγούστου και αφορά την περιοχή στον Τραπεζοειδή και από τα εκδοτήρια μέχρι την προβλήτα κάτω. Η Υπηρεσία σκέφτεται σοβαρά να απαγορεύσει την στάθμευση όλο το χρόνο. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο λιμάνι όπου να επιτρέπεται η στάθμευση. Το λιμάνι δεν είναι πάρκινγκ. Παραχωρήσαμε το χώρο προσωρινά, αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα της στάθμευσης που υπάρχει μέσα στην Πόλη αλλά και την ανάγκη κάποιον να αφήσουν το όχημά τους για να ταξιδέψουν αυθημερόν. Υπάρχει όμως ο χώρος της μαρίνας και δεν δεχόμαστε ως δικαιολογία το ότι δεν υπάρχουν χώροι για να αφήσει κάποιος το Ι.Χ του» σχολίασε ο Λιμενάρχης μιλώντας στον –Ε- και συμπλήρωσε πως η απόσταση που πρέπει να διανύσει κάποιος πεζός από την μαρίνα όπου θα έχει σταθμεύσει μέχρι το λιμάνι όπου θα επιβιβαστεί στο πλοίο, είναι λίγα μόλις μέτρα!

«Ο χώρος του τραπεζοειδή προορίζεται για την εξυπηρέτηση των φορτηγών, των επιβατών και των οχημάτων που επιβιβάζονται και αποβιβάζονται. Πως θα κάνουμε τη δουλειά μας αν υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα;» σημείωσε ακόμη, σχολιάζοντας πως το περασμένο Σαββατοκύριακο διακινήθηκαν εκατοντάδες Ι.Χ, λεωφορεία και χιλιάδες επιβάτες.

«Υπάρχει ένα … εθιμικό δίκαιο, αλλά παραχωρήσαμε το χώρο του λιμανιού και βρίσκουμε αυτοκίνητα στους καταπέλτες των πλοίων! Αυτό είναι απαράδεκτο!» δήλωσε ακόμη.

Για την προοπτική η στάθμευση να απαγορευτεί μελλοντικά και στην περιοχή της μαρίνας, ο κ. Κοκκάλας είπε πως σήμερα επιτρέπεται και αν στο μέλλον απαγορευτεί, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι χώροι αλλά όχι στο λιμάνι.

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στο μώλο του Αγίου Νικολάου, εκεί όπου σταθμεύουν πολλά οχήματα από επισκέπτες της Πόλης και ο Λιμενάρχης σχολίασε πως υπάρχει ανοχή, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Όμως τόνισε πως και εκεί διαπιστώνονται απίστευτες καταστάσεις, με αυτοκίνητα να αποκλείουν ακόμη και την είσοδο του λιμανιού.

«Την προηγούμενη εβδομάδα βεβαιώσαμε παραβάσεις γιατί η είσοδος είχε αποκλειστεί και δεν μπορούσε να στρίψει ούτε μηχανάκι! Πρέπει να καταλάβουμε πως υπάρχουν επαγγελματίες, ιδιοκτήτες σκαφών, που πρέπει να εξυπηρετηθούν!» κατέληξε.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *