Ζάκυνθος

Πανεπιστημιακό ίδρυμα να αναλάβει τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ

Το Σάββατο 21-7-2012 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεδρίασε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών, παρόντος του βουλευτή, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών συνεδρίασε για να καταθέσει τη δική της πρόταση μετά τις αρνητικές εκθέσεις και τις αποφάσεις που υπήρξαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς για την περιοχή ΛΙΒΑ του ορεινού όγκου του Βραχιώνα.

Οι προτάσεις είναι οι εξής:

Άμεση πρωτοβουλία από τον Σύνδεσμο και το Δήμο Ζακύνθου για να ξεκινήσει η διαδικασία ανακύκλωσης στην πηγή των απορριμμάτων.

Διαδικασίες ανεύρεσης χώρου για την εγκατάσταση της μονάδας μηχανικής επεξεργασίας απορριμμάτων.

Ανάθεση της υπάρχουσας μελέτης «Παρασκευόπουλου» χωροθέτησης στο Πολυτεχνείο ή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για την επιστημονική πρόταση χώρου ταφής των υπολειμμάτων εξαιρούμενης της θέσης Λίβα του Βραχιώνα.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών είναι ανοικτή σε κάθε Ζακυνθινό πολίτη που αγωνιά για την πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική υποβάθμιση του τόπου μας. Δεν συμμετέχει σε κομματικά ή αυτοδιοικητικά παιχνίδια, αγωνίζεται για την προώθηση των έργων και των πολιτικών εκείνων που θα προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους του νησιού μας.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση το Μάρτη του 2011 στον κινηματογράφο «Φώσκολος» ήταν η ελπιδοφόρα αρχή. Η πορεία μας στο μέλλον ελπίζουμε να μας δικαιώσει, γι’ αυτό θέλουμε κάθε ενεργό Ζακυνθινό πολίτη να βρεθεί δίπλα μας σ’ αυτό το οδοιπορικό.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *