Ελλάδα

Πέτσας και Στεφανής ανακοινώνουν την Τετάρτη το σχέδιο για το μεταναστευτικό

Το πρωί της Τετάρτης θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση το σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11:30 το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Άμυνας και ειδικό συντονιστή για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδη Στεφανή.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κλειστή σύσκεψη για το θέμα υπό τον πρωθυπουργό και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου. Μια γενικότερη συζήτηση έγινε στη συνέχεια και με τους 13 περιφερειάρχες, παρουσία των αρμόδιων υπουργών και του συντονιστή που έχει ορίσει ο κ. Μητσοτάκης, υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Μεταναστευτικό: Κλειστά κέντρα σε νησιά και ενδοχώρα

Η πιο καυτή παράμετρος είναι δημιουργία των κλειστών κέντρων που θα δημιουργηθούν στα νησιά και την ενδοχώρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων, να καλείται να συνδράμει στην ενημέρωση και τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Άλλωστε οι αντιδράσεις είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα κυβερνητικά στελέχη, που σημειώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να αιφνιδιάσουν. Από την πλευρά των περιφερειαρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει θετική ανταπόκριση για τη δημιουργία κλειστών κέντρων, ωστόσο ζήτησαν από την κυβέρνηση μεγαλύτερη ενημέρωση για τις διαδικασίες μετεγκατάστασης.

Πού θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστά κέντρα μεταναστών θα δημιουργηθούν σε τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου (Χίο, Σάμο και Λέσβο), σε δύο νησιά του Νοτίου Αιγαίου (Λέρο και Κω), ενώ στον σχεδιασμό που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη περιλαμβάνεται και η Κρήτη. Ωστόσο, δεν θα περιοριστούν σε αυτά, καθώς στο τραπέζι βρίσκονται και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ δεν έχουν εγκαταλειφθεί οι σκέψεις και για μικρότερα νησιά.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/petsa-stefanis-shedio-gia-metanasteytiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *