Ζάκυνθος

Πέταξαν ποσότητες φρούτων και καφάσια σε ρέμα στο Μουζάκι

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα μας και καταδεικνύουν πως ανεξάρτητα από τις ευθύνες των δημόσιων υπηρεσιών και των ελεγκτικών μηχανισμών, υπάρχει και μια τεράστια προσωπική ευθύνη για την ρύπανση του περιβάλλοντος από τους ίδιους τους πολίτες που λειτουργούν σε ορισμένες περιπτώσεις δρουν εντελώς ασυνείδητα και εγκληματικά!

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η εικόνα που αντίκρισαν συμπολίτες μας στο χωριό Μουζάκι, στην περιοχή «Δέση» κοντά στο δρόμο για την περιοχή Μποναφέ:  Κάποιος ασυνείδητος, πέταξε μεγάλες  ποσότητες σάπιων φρούτων μέσα στο ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα του Καλαμακίου και σαν να μην έφτανε αυτό, μαζί με τα φρούτα πέταξε και τα καφάσια! Οι υποψίες μοιραία πέφτουν σε επιχειρήσεις τροφίμων που εμπορεύονται φρούτα και λαχανικά και αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως το φαινόμενο έχει διαπιστωθεί εδώ και περίπου 3 εβδομάδες!

Όπως  είναι φυσικό η αγανάκτηση έχει χτυπήσει κόκκινο και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» για να εντοπίσουν το δράστη που φαίνεται να βρήκε την …εύκολη λύση για να απαλλαγεί από προϊόντα που σάπισαν και φυσικά από καφάσια και συσκευασίες που δεν χρειάζεται! Η εικόνα προκαλεί πραγματικά σοκ, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις καταγγελίες κατοίκων που έφτασαν στον –Ε- και αναφέρουν ότι το συμβάν δεν είναι μεμονωμένο: Εκτός από τα σάπια φρούτα που κάποιος ρίχνει εκεί εδώ και βδομάδες, κατά το παρελθόν έχουν βρει μέσα στο ρέμα όχι μόνο σκουπίδια αλλά ακόμη και παλιά έπιπλα. Ας σημειωθεί δε, πως εκτός από την ασυνειδησία, την παντελή έλλειψη σεβασμού στο περιβάλλον και στους πολίτες, ενέργειες όπως η συγκεκριμένη προκαλούν και προβλήματα  με την ομαλή διάθεση των ομβρίων σε μια περιοχή που πλημμυρίζει σε κάθε μεγάλη νεροποντή.

Όπως αναφέραμε και στην πρώτη κιόλας παράγραφο αυτού του κειμένου, πέρα από το ανάθεμα στις αρχές και τις υπηρεσίες, καλό θα ήταν να κοιτάξουμε και τον εαυτό μας στον καθρέφτη κάνοντας συχνά πικρές διαπιστώσεις!

2 σχόλια

  1. Ελατε τωρα, ειναι καθαρα θεμα κοινωνικου πολιτισμου, αφου ολοκληρο το νησι αποτελει εναν απεραντο σκουπιδοτοπο και ανοιχτο βοθρο. Ουτε μια μικρη γεφυρα δεν ειναι ικανοι να φτιαξουνε και χρειαστηκε να επεμβει ο Στρατός. Για να μην αναφερθουμε στο γενικοτερο καθεστως ανομιας και εγκληματικοτητας που επικρατει. Καληνυχτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *