Ζάκυνθος

Πέντε απορριμματοφόρα και ένα πλυντήριο κάδων προμηθεύτηκε ο Δήμος!

 

Η προμήθεια του νέου εξοπλισμού για τις ανάγκες του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με προϋπολογισμό που ξεπέρασε το 1,5 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, με την παραλαβή των νέων απορριμματοφόρων και του πλυντηρίου για τους κάδους.
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν «επίσημα» χθες το πρωί στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε στο χώρο μπροστά από το Ηρώο των Πεσόντων και εκεί βρέθηκαν οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παραλαβής για να τα ελέγξουν και να διαπιστώσουν ότι πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες από το διαγωνισμό προδιαγραφές.
Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ανδρέας Ξένος, επεσήμανε ότι τα οχήματα θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται, αμέσως μόλις παραληφθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ υπογράμμισε πως ο εξοπλισμός αυτός θα συμβάλει τα μέγιστα όχι μόνο στην καθαριότητα του νησιού αλλά και στο να εξοικονομηθούν χρήματα από τις συχνές εργασίες συντήρησης του παλιού εξοπλισμού!
«Σήμερα παραλαμβάνουμε 5 υπερσύχρονα απορριμματοφόρα και ένα πλυντήριο κάδων και έτσι ολοκληρώνεται η διαδικασία για την προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει ότι προβλέπει η σύγχρονη τεχνολογία. Σημασία δεν έχει μόνο η προμήθεια αλλά και η ποιότητα της προμήθειας. Ο εξοπλισμός αυτός χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, δεν επιβαρύνθηκε καθόλου ο δημότης και θα υπάρχουν πολλαπλά οφέλη» σχολίασε ο κ. Ξένος και συμπλήρωσε πως με το νέο αυτό εξοπλισμό, λύνεται το πρόβλημα του Φορέα Διαχείρισης σε ότι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων και παράλληλα υπάρχει ένα όφελος 200.000 Ευρώ από την συντήρηση και την επισκευή των παλιών μηχανημάτων.
Ο ίδιος ανέφερε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων θα βελτιωθεί, καθώς η χωρητικότητα των οχημάτων είναι πολύ μεγαλύτερη και συμπλήρωσε πως όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2008, ο Φορέας είχε 13 μηχανήματα και σήμερα, τα μηχανήματα έγιναν 33!
«Κάναμε ένα άλμα σε δύσκολες συνθήκες και συγκυρίες και θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους που βοήθησαν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, αφού δεν ήταν εύκολη και πέρασαν δύο χρόνια από την υποβολή της πρότασης μέχρι να ολοκληρωθεί η προμήθεια» ανέφερε ο κ. Ξένος, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως τα οχήματα θα κινηθούν πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, με την εξασφάλιση των πινακίδων κυκλοφορίας.
Ακόμη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας σημείωσε πως πλέον κάθε οδηγός θα χρεώνεται το μηχάνημα που θα έχει στη διάθεσή του και θα είναι υπόλογος σε περίπτωση αδικαιολόγητης ζημιάς, ενώ για μηχανήματα που εδώ και χρόνια βρίσκονταν παροπλισμένα – μερικά μάλιστα σε συνεργεία σε διάφορα σημεία της Χώρας- , ανέφερε πως το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί στο μεγαλύτερο μέρος του και οχήματα τα οποία δεν επισκευάζονται, είναι επειδή η επισκευή θεωρείται ασύμφορη!
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Καούσης ΑΕ Παναγιώτης Τουρίκης, που παρέδωσε στο Δήμο τον εξοπλισμό, ανέφερε πως τα μηχανήματα που παραδόθηκαν είναι υπερσύχρονα και θα αναβαθμίσουν την καθαριότητα στο νησί.
«Τα οχήματα είναι νέας τεχνολογίας με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και πετρελαίου και ελάχιστη επιβάρυνση στο περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *