Ζάκυνθος

Πάρκινγκ σε καίρια σημεία στην Πόλη ζητά ο Πρόεδρος της ΝΕ του ΤΕΕ

Ως μη ρεαλιστική εξακολουθεί να θεωρεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ζακύνθου την πρόταση του Δήμου για την πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου και στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε δημόσια ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαγγέλης Αρβανιτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε-. Ο ίδιος, μάλιστα, πρότεινε στο Δήμο προκειμένου να δώσει μια οριστική λύση στα προβλήματα του κέντρου να ολοκληρώσει επιτέλους την πράξη εφαρμογής για το Σχέδιο Πόλης στην χώρα της Ζακύνθου, η οποία δεν έχει γίνει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια!

Ο κ. Αρβανιτάκης επανέφερε την πρόταση για πιλοτική πεζοδρόμηση της Λομβάρδου από το Δήμο, αυτή την περίοδο, οπότε και η κίνηση των οχημάτων προς την Πόλη είναι μειωμένη και υποστήριξε πως η πεζοδρόμηση του κεντρικού αυτού δρόμου θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα.
Ακόμη ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- σχολίασε πως ο Δήμος θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα της Πόλης, με την πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης στην χώρα της Ζακύνθου, η οποία δεν έχει γίνει όλες αυτές τις δεκαετίες!

«Πράξη εφαρμογής για την Πόλη της Ζακύνθου, δεν έχει γίνει από το 1957 μέχρι και σήμερα. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα με το οποίο ο Δήμος αν θέλει πραγματικά μπορεί να ασχοληθεί. Υπάρχουν μια σειρά από χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις που έγιναν στην Αλεξάνδρου Ρώμα και τώρα προγραμματίζονται για την πλατεία Σολωμού και την παραλιακή λεωφόρο! Όλα αυτά τα χρόνια, γιατί να μη δούμε μια παρέμβαση στα Καμίνια ή σε άλλες υποβαθμισμένες περιοχές; Αυτό δεν είναι αδικία; Η κατάσταση αυτή συνδέεται και με την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, αφού για παράδειγμα προβλέπεται η διάνοιξη δρόμων που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει!» σημείωσε ο κ. Αρβανιτάκης τονίζοντας πως με την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης θα μπορούσαν να «ανασάνουν» πολεοδομικά περιοχές όπως τα Καμίνια και η Πικριδιώτισσα.

«Γιατί για όλες αυτές τις περιοχές δεν έχει κάνει κάτι κανένας Δήμαρχος; Δεν μπορούν όλα τα χρήματα να πηγαίνουν στις βιτρίνες!» σχολίασε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως η ρυμοτομία του Σχεδίου Πόλης προέβλεπε διανοίξεις δρόμων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του παλιού Νοσοκομείου και άλλού.
Για την πρόταση που υπέβαλε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ για την παραλιακή λεωφόρο, ο κ. Αρβανιτάκης σημείωσε πως έχει μεγάλη αποδοχή και επανέλαβε πως ο Δήμος θα έπρεπε να κλείσει πιλοτικά το δρόμο για τα αυτοκίνητα από το ύψος της Αστυνομίας μέχρι την Πόλη.

«Τα οχήματα θα κυκλοφορήσουν, ανεξάρτητα με το αν υπάρξει αστική συγκοινωνία. Θυμίζω πως υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα παρκαρισμένα κατά μήκος της παραλιακής, από κόσμο που κατεβαίνει στην Πόλη για να κάνει τη δουλειά του! Που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος; Θα παρκάρει στο Μουσικό Σχολείο και την μαρίνα; Χρειάζονται πάρκινγκ σε καίρια σημεία στην Πόλη, όπως για παράδειγμα στα δέντρα του Άμμου. Εκεί, όπου το λιμάνι είναι αβαθές θα μπορούσε να γίνει μια παρέμβαση για να δημιουργηθούν θέσεις πάρκινγκ! Ούτως η άλλως η περιοχή αυτή βρωμάει και είναι απλησίαστη» σημείωσε ο κ. Αρβανιτάκης, επιμένοντας πως η Πόλη δεν μπορεί να μείνει χωρίς χώρους στάθμευσης.
Τέλος, σχολίασε πως σε συνδυασμό με το έργο της προβλήτας θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και χώροι στάθμευσης και αναρωτήθηκε πως θα διευθετείται η κίνηση στο Μώλο του Αγίου Νικολάου την περίοδο του Καλοκαιριού, οπότε και αγκυροβολούν εκεί κρουαζιερόπλοια και τουριστικά σκάφη.

«Ας τολμήσει ο Δήμος να μισθώσει τους ιδιωτικούς χώρους πάρκινγκ που σήμερα υπάρχουν στην Πόλη για να μπορεί να έχει ο κόσμος δωρεάν χώρους στάθμευσης» σημείωσε ο κ. Αρβανιτάκης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *