Ζάκυνθος

Πάνω από 15% η αύξηση των αφίξεων του Σεπτεμβρίου

Βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου και παρότι ο καιρός των τελευταίων ημερών μας θυμίζει έντονα ότι έρχεται χειμώνας, οι αφίξεις των τουριστών κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.
Πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν ότι η αύξηση των αφίξεων στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού μας για το Σεπτέμβριο θα ξεπεράσει το 15% και στο τέλος του μήνα η καταμέτρηση θα δώσει περισσότερους από 94 χιλιάδες τουρίστες που ήλθαν εδώ για τις διακοπές τους.
Η μόνη αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου, εκτός από τα γνωστά «κανόνια» των εταιρειών, αυτό το διάστημα είναι τα καιρικά φαινόμενα καθώς οι βροχές δεν ενδείκνυται για τις διακοπές των επισκεπτών μας. Ο Σεπτέμβριος πήγε πολύ καλά σε αφίξεις, όπως άλλωστε αναμενόταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς, ενώ ο Οκτώβριος θα έχει λιγότερο κόσμο.
Το Σεπτέμβριο του 2012 ήλθαν στο νησί μας 73.472 τουρίστες και το Σεπτέμβριο του 2013 ήλθαν 82.506 τουρίστες μέσω του αεροδρομίου.  Ο καλύτερος Σεπτέμβριος ήταν το 2002 καθώς εκείνο το μήνα ταξίδεψαν στη Ζάκυνθο 89.290 τουρίστες.
Στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας φέτος δεν πήγαμε καλά αφού ήταν κατά πολύ μειωμένος ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που έφτασαν έξω από το λιμάνι μας. Μέχρι το τέλος της σεζόν αναμένονται 4 ακόμα κρουαζιερόπλοια και το επόμενο θα έλθει αύριο Σαββάτο στο νησί μας. Είναι το “Star prise” που θα μεταφέρει γύρω στους 200 επιβάτες.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *