Ζάκυνθος

Ο φάκελος της ΑΝΕΤΕΖ να πάει στον Εισαγγελέα, ισχυρίζονται τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου

Κλειστές πόρτες βρήκαν τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου που χθες το βράδυ πήγαν στα γραφεία της οδού Λομβάρδου για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης στην αναπτυξιακή εταιρεία ΑΝΕΤΕΖ.

Παρά το γεγονός ότι είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου να γίνει στις 24 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΤΕΖ,  η διαδικασία δεν έγινε καθώς δεν προσήλθαν παρά μόνο τρία άτομα έξω από τα γραφεία του Επιμελητηρίου, ενώ δεν εμφανίστηκε κανένας υπάλληλος για να ανοίξει την πόρτα!

Έξω από την είσοδο ανέμεναν οι κ.κ. Μαρίνος Στουφής, Πέτρος Λάζαρης και Χαράλαμπος  Ξένος οι οποίοι μίλησαν στον –Ε- για τη διαδικασία.

 

Δηλώσεις

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο κ. Μαρίνος Στουφής είπε ότι παρότι είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση για την συνέλευση της ΑΝΕΤΕΖ,  δεν προσήλθε η διοίκηση για να γίνει η διαδικασία. Αναφερόμενος στη νομοθεσία ο κ. Στουφής είπε: «Βάσει του άρθρου 9 παρ. 3, όταν υπάρχει νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο πρέπει μέσα στο πρώτο εξάμηνο να γίνει συνέλευση στην αναπτυξιακή εταιρεία. Στις 3-10 εισηγήθηκα στη συνεδρίαση που είχαμε να γίνει η συνέλευση και αποφασίσαμε να διεξαχθεί στις 24-10. Ήλθαμε και διαπιστώνουμε ότι δεν προσήλθε κανένας από τη διοίκηση και η πόρτα είναι κλειδωμένη. Θεωρώ ότι κάποιοι δεν θέλουν να ακουστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της ΑΝΕΤΕΖ.  Θεωρώ ότι απαξιώνουν το θεσμό και αυτό έγινε εσκεμμένα. Αν νομίζουν ότι στέλνοντας κάποια εξώδικα μπορούν να βρουν την άκρη τους λέω ότι έπρεπε να έλθουν στο Επιμελητήριο και αν δεν υπήρχε απαρτία να γίνει αναβολή της συζήτησης».

Από την πλευρά του ο κ. Πέτρος Λάζαρης είπε ότι αυτή η κατάσταση δείχνει ποιοι διοικούν το Επιμελητήριο. «Ήλθε η ώρα να δούμε τι γίνεται με τις συμφωνίες… Θεωρώ ότι το Επιμελητήριο πηγαίνει πίσω. Η ΑΝΕΤΕΖ είναι μια εταιρεία φάντασμα. Ο Πρόεδρος κ. Γαργαλέας (αν έχει προβλήματα με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΤΕΖ)  μπορεί να πάρει το φάκελο και να τον πάει στον Εισαγγελέα για λόγους διαφάνειας», δήλωσε ο κ. Λάζαρης.

Ο κ. Χαράλαμπος Ξένος ανέφερε  ότι είχαν συναποφασίσει για τη συνέλευση και παρά ταύτα βρήκαν την πόρτα του Επιμελητηρίου κλειστή. «Έχουμε κι εμείς δουλειές που τις αφήσαμε. Ο καθένας πρέπει να σταθεί στο ύψος και την ευθύνη που του αναλογεί» κατέληξε ο κ. Ξένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου έστειλε εξώδικο  στον Πρόεδρο της ΑΝΕΤΕΖ για να προσέλθει και να ενημερώσει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *