Ζάκυνθος

Ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τερενς Κουίκ στη Ζάκυνθο

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Τέρενς Κουίκ, επισκέφτηκε χθες τη Ζάκυνθο στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος και παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος  πλέον δραστηριοποιείται και  στην πολιτική, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Βουλευτές (Αν. Αντίοχο, Δ. Αρβανίτη και Γ. Σκαρτσή) αλλά και τα στελέχη του κόμματος στη Ζάκυνθο, προέταξε τα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και τις θέσεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για μείωση του Συντελεστή Φ.Π.Α στις τουριστικές δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κούικ που δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και την δυναμική που θα έχει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή, τόνισε πως παρά το γεγονός ότι το κίνημα μετρά μόλις δύο μήνες ζωής, μπορεί να έχει ακόμη και την πρωτοβουλία σχηματισμού Κυβέρνησης.

Ειδικά για τον τομέα του τουρισμού, που όπως είπε αφορά άμεσα την οικονομία και του νησιού μας, τόνισε πως αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα των όσων αναφέρει ο κ. Καμμένος για άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας.

Υπογράμμισε πως ενώ στην ανταγωνίστριά μας Τουρκία, ο ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις ανέρχεται στο 8%, στην Ελλάδα, εν μια νυκτί και υπό τις εντολές της «συμμορίας των τραπεζιτών – τοκογλύφων» ο ΦΠΑ ανέβηκε στο 23% και η Χώρα μας έχασε έδαφος στον διεθνή ανταγωνισμό.

Μεταφέροντας τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για μείωση του ΦΠΑ στο 5% για την τουριστική δραστηριότητα, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του συντάγματος για ιδιαίτερη μεταχείριση στην Νησιωτική και Ορεινή Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις υπόλοιπες θέσεις του κινήματος, ο Τέρενς Κούικ, ανέφερε πως κάποιες από τις άμεσες δράσεις που θα διεκδικήσει μέσα στη Βουλή είναι να κλείσουν τα σύνορα για όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα με σκοπό να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να μην λογοδοτήσουν σε σικέ εξεταστικές επιτροπές.

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Βουλευτής αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αγορά με τα μικρομάγαζα να οδηγούνται σε λουκέτα και υποστήριξε πως θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η ενίσχυση των Επιθεωρήσεων Εργασίας για την πάταξη της μαύρης εργασίας αλλά και η περικοπή των δόσεων των δανείων που οφείλουν τα Νοικοκυριά.

Τέλος, άσκησε εντονότατη κριτική σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που υπέγραψαν το Μνημόνιο και ουσιαστικά ξεπούλησαν την πατρίδα μας, χωρίς καμία διαπραγμάτευση ή πρωτοβουλία αντίστασης, υποθηκεύοντας τις ζωές των Ελλήνων αλλά και τις επόμενες γενιές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *