Ζάκυνθος

Ο Υπουργος Υγείας από τη Ζάκυνθο για τις εκλογές της Κυριακής

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι η πιο σημαντική στιγμή στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδος και ότι η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μίλησε χθες το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ που έγινε στο Μουσικό σχολείο.

Αρχικά πήρε το λόγο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Διονύσης Κορφιάτης ο οποίος είπε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει πρόταση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

 

Οι υποψήφιοι

Στη συνέχισαν χαιρέτισαν οι υποψήφιοι Βουλευτές με πρώτη τη Μαρία Κλαυδιανού η οποία ζήτησε από τους συγκεντρωθέντες να δώσουν μαζί τη μάχη της Κυριακής

«Οι εποχές είναι δύσκολες αλλά αν η λύση δεν είναι στη δημοκρατική παράταξη τότε που είναι; Στην αριστερά που δεν θέλει να κυβερνήσει ή στη ΝΔ που έφτασε εδώ που έφτασε τα ελλείμματα;» αναρωτήθηκε η κ. Κλαυδιανού και ζήτησε να μην αφήσουν τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει από τα λάθη του.

Ο υπ. Βουλευτής Λευτέρης Γιαννάτος αμέσως μετά είπε ότι «Η Ζάκυνθος ήταν και παραμένει δημοκρατική και το βράδυ της Κυριακής θα στείλει Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Παραλάβαμε την οικονομία σε κατάρρευση και ο κ. Σαμαράς που μας έλεγε ότι το μνημόνιο είναι λάθος, μας οδηγεί με τις προτάσεις του στις χώρες του τρίτου κόσμου. Είναι ψευτοδίλημμα το μνημονιακός-αντιμνημονιακός και εκείνο που πρέπει να δούμε είναι η παραμονή της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Γιαννάτος.

Ο υποψήφιος Διονύσης Μποτώνης είπε ότι είναι ενωμένο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο και ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους για τον τόπο μας. «Θέλουμε να πραγματοποιηθούν τα οράματά μας, θέλουμε να δώσουμε ώθηση στο νησί μας, θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στη νεολαία μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και να πούμε αλήθειες στον κόσμο» σημείωσε ο κ. Μποτώνης. Ειδικά για τις εκλογές ανέφερε ότι στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε για κυβέρνηση και μετά από λίγες ημέρες πρέπει να έχουμε υπουργό οικονομικών που θα πάει να διεκδικήσει και να μας εκπροσωπήσει στις Βρυξέλλες.

 

Ο Υπουργός

Ακολούθως πήρε το λόγο ο Υπουργός υγείας ο οποίος είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πριν από 15 ημέρες του ζήτησε να έλθει στη Ζάκυνθο για να καταφέρουν να πάρουν την έδρα.

«Η μάχη είναι δύσκολη. Την Κυριακή έχουμε την πιο σημαντική στιγμή στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδος. Υπάρχει ελπίδα και αυτής της ελπίδας φορείς είμαστε εμείς κι όχι οι μαυρογυαλούροι» είπε ο κ. Λοβέρδος που έκανε ειδική προσφώνηση στον πρώην Βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρίγο.

«Είναι υποχρέωσή μου να κάνω αναφορά στο Δημήτρη Βαρβαρίγο. Δεν συμφωνώ μαζί του που έφυγε και δεν ψήφιζε διάφορα νομοσχέδια. Όμως η απόφαση ήταν δική του» είπε ο Υπουργός και εκεί τον διέκοψε από το κοινό ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Παντοκράτορα Δημήτρης Καψάσκης ο οποίος του άσκησε κριτική επειδή, αν και ο Δ. Βαρβαρίγος τιμήθηκε από το ζακυνθινό λαό τρεις φορές, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τον τίμησε ανάλογα και δεν του έδωσε θέση στην κυβέρνηση.

«Το παράπονο το δέχομαι όμως δεν πρέπει να το απευθύνεται σε μένα, αλλά σε κάποιον άλλο» απάντησε ο κ. Λοβέρδος, υπονοώντας τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Υπουργός υγείας αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στο θέμα των επιδομάτων τυφλότητας και είπε πως ο ίδιος έδωσε εντολή στον υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. «Το θέμα αυτό το φέρνουμε σε τέλος στο Υπουργείο υγείας, αλλά δεν θα ασχοληθώ σήμερα με αυτό και θα αξιοποιήσω το χρόνο σε θετική κατεύθυνση γιατί όλα τα άλλα τα ξέρετε. Σήμερα θα ασχοληθώ με το γιατί πρέπει να στηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Πιστεύω ότι εμείς μπορούμε, ή -αν θέλετε- μόνο εμείς μπορούμε καλύτερα! Εδώ και 2,5 χρόνια καταφέραμε να μην πτωχεύσουμε και τώρα βλέπω φως στο βάθος του τούνελ. Υπάρχει ελπίδα και το 2015 η χώρα θα έχει τελειώσει με το μνημόνιο. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνει όρθια η πατρίδα. Η χειρότερη εκδοχή είναι την Κυριακή να μην έχουμε κυβέρνηση και να ξαναπάμε σε εκλογές» κατέληξε ο Υπουργός.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *