Ζάκυνθος

Ο Τ. Αντινομάρχης Δ. Παλλαδινός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον -Ε-

“Αδύνατο να εξασφαλιστεί αδειοδότηση στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις”

Το ζήτημα των δημοτικών σφαγείων είναι ένα από αυτά που κυριαρχούν στον προεκλογικό διάλογο, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη την πολυετή ανεπάρκεια με την λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών για το νησί μας: Αποτέλεσμα, από το 2017 τα δημοτικά σφαγεία στη Ζάκυνθο να είναι κλειστά, καθώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικά στις ορεινές κοινότητες και στα χωριά που παραμένει ζωντανή η κτηνοτροφία, η λειτουργία των σφαγείων είναι ένα από τα ζητήματα που θέτουν επιτακτικά οι πολίτες στους υποψηφίους που τους συναντούν: Από το Σεπτέμβρη του 2017 μέχρι και σήμερα, δεκάδες μικροί παραγωγοί υπόκεινται σε μια σοβαρή ταλαιπωρία αλλά και ένα μεγάλο κόστος για να μεταφέρουν τα ζώα τους για σφαγή σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην Πελοπόννησο.

Η αδειοδότηση αυτού του είδους των υποδομών γίνεται με βάση τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που θέτει η ευρωπαϊκή αλλά και η εθνική Νομοθεσία και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα standards πριν δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσουν σφαγές στις δημοτικές εγκαταστάσεις του νησιού μας.

Το ζήτημα των σφαγείων ήταν από αυτά που κυριαρχούσαν και την περίοδο που ο υποψήφιος σήμερα δημοτικός σύμβουλος την Ενωτική Ζακυνθινή Κίνηση Διονύσης Παλλαδινός, βρισκόταν στη θέση του Αντινομάρχη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο κ. Παλλαδινός απέκλεισε το ενδεχόμενο αδειοδότησης των σφαγείων στα Λαζαρέτα, ακόμη και αν στις εγκαταστάσεις γίνουν οι παρεμβάσεις που ήδη έχει προκηρύξει ο Δήμος Ζακύνθου. Ο ίδιος υποστήριξε πως είναι επιβεβλημένη η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, σε ακίνητο που ανήκει στο Δήμο και υπάρχει ήδη στην κοινότητα του Κοιλιωμένου.

Ο κ. Παλλαδινός θύμισε πως κατά το παρελθόν έγινε σωρεία συσκέψεων, συζητήσεων, διαβουλεύσεων που έφτασαν μέχρι και το γραφείο του Εισαγγελέα σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Επιβεβλημένη η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, σε δημοτικό ακίνητο στον Κοιλιωμένο


«Με το ζήτημα είχα ασχοληθεί εκτενώς και το γνωρίζω πολύ καλά. Αυτό που ξεκαθάρισα και προχθές στην σύσκεψη που έγινε στο Δήμο είναι πως σφαγεία στον υφιστάμενο χώρο δεν μπορούν να λειτουργήσουν με βάση τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πρέπει να εξασφαλιστούν κάποιες προδιαγραφές και το υπάρχον κτήριο, παρά τις βελτιώσεις που έγιναν ή θα γίνουν, δεν μπορεί να πάρει κωδικό λειτουργίας. Υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι χώροι και υπάρχει οικόπεδο του Δήμου στην περιοχή του Κοιλιωμένου. Παράλληλα όμως υπάρχει και έτοιμη μελέτη. Αναζητήσαμε μια μελέτη από την περίοδο του Ανδρέα Λαδικού, η οποία όμως δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες της Ζακύνθου και χρειάστηκε να εκπονηθεί νέα μελέτη, η οποία σήμερα μπορεί να υλοποιηθεί. Επομένως υπάρχει και οικόπεδο και μελέτη, επομένως χρειάζεται πολιτική βούληση!» σημείωσε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *