Ζάκυνθος

Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ 8 ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ -Ε- : ”Να καταργηθούν ΦοΣΔΑ και ΔΕΥΑΖ”

Υπάρχουν κτήρια του Δήμου στην Αθήνα που είναι εγκαταλελειμμένα και έχουν μετατραπεί σε στέκια τοξικομανών – Είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που προτείνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα σκουπίδια, με τη συνεργασία ιδιωτικής πολωνικής εταιρείας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Πορεία Προόδου και υποψήφιος Δήμαρχος Αναστάσιος Μαρίνος ανταποκρίθηκε στην «πρόκληση» του Ερμή να απαντήσει στην στήλη των Καθημερινών και σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του κ. Μαρίνου και ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια!

 1. Συμφωνούν με το σημερινό σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων ή προτείνουν κάτι διαφορετικό και ποιο είναι αυτό;
  ΑΠ: Τόσο η εφημερίδα σας όσο και η Ζακυνθινή κοινωνία γνωρίζει πως είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που προτείνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα σκουπίδια, με τη συνεργασία ιδιωτικής Πολωνικής εταιρείας και χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας των οδοκαθαριστών. Στην κορυφή του προγράμματός μας είναι και η μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%, που τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν άδικα και υπέρμετρα. Τα σκουπίδια είναι πλούτος σε όλο τον κόσμο. Μόνο στην Ελλάδα και δη στη Ζάκυνθο αποτελούν κατάρα.
 2. Συμφωνούν με την ύπαρξη οργανισμών για την ύδρευση, την καθαριότητα και την αποχέτευση ή εκτιμούν ότι πρέπει να μετατραπούν σε δημοτικές υπηρεσίες;
  ΑΠ: Στο πρόγραμμά μας έχουμε εντάξει την κατάργηση του ΦΟΔΣΑ και της ΔΕΥΑΖ, αντιπροτείνοντας τη δημιουργία σχετικών δημοτικών υπηρεσιών.
  Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι συγκεκριμένοι οργανισμοί να αποτελούν “βιομηχανία παραγωγής σκανδάλων”.
 3. Συμφωνούν με το σημερινό σύστημα μίσθωσης και κατάληψης των κοινοχρήστων χώρων σε πλατείες και πεζοδρόμια ή προτείνουν κάτι άλλο και ποιό είναι αυτό;
  ΑΠ: Ο Δήμος χρειάζεται έσοδα και μια πηγή είναι και η μίσθωση κοινόχρηστων χώρων. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε την ασυδοσία. Θα εφαρμοστούν όλες οι κανονιστικές του Δήμου και θα μπει τάξη παντού. Ο καθένας θα έχει τραπεζοκαθίσματα μόνο στο χώρο που έχει πληρώσει. Το υπόλοιπο κομμάτι θα είναι προσβάσιμο από όλους τους συμπολίτες μας.
 4. Συμφωνούν με τη σημερινή διοικητική διάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου και την οργάνωση του προσωπικού ή προτείνουν κάτι άλλο και ποιο είναι αυτό;
  ΑΠ: Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα στη διοικητική διάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου, τα οποία θα λυθούν με το νέο οργανόγραμμα που θα δημιουργήσουμε από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή. Σε συνεννόηση και με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων θα γίνει το καλύτερο δυνατόν. Θα μπουν οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις και θα παραμείνουν στα πόστα τους όσοι παράγουν έργο.
 5. Συμφωνούν με η σημερινή αντιμετώπιση και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας ή προτείνουν άλλου είδους πολιτικές για το θέμα αυτό;
  ΑΠ: Χρειάζεται να γίνει πλήρης καταγραφή της δημοτικής περιουσίας. Υπάρχουν κτήρια του Δήμου στην Αθήνα που είναι εγκαταλελειμμένα και έχουν μετατραπεί σε στέκια τοξικομανών. Με τη δική μας παρουσία στο τιμόνι του Δήμου αυτό το θέμα θα δρομολογηθεί τάχιστα.
 6. Συμφωνούν με τη σημερινή αντιμετώπιση του προβλήματος με τα δάνεια του Δήμου ή προτείνουν κάτι άλλο και ποιο είναι αυτό;
  ΑΠ: Είναι απαράδεκτο να μην κάνει ο Δήμος νομικές ενέργειες και να τελεσιδικούν αποφάσεις εις βάρος του, όπως έγινε με το δάνειο των 4,6 εκ. ευρώ της πρώην Εμπορικής. Έχουμε την πρόθεση να συζητήσουμε με τις τράπεζες και να βρεθεί λύση, προστατεύοντας απόλυτα τα συμφέροντα του Ζακυνθινού λαού. Παράλληλα, θα εξετάσουμε σε ποιες τσέπες μπήκαν τα λεφτά αυτά, γιατί ακούγονται διάφορα και οφείλουμε να ρίξουμε άπλετο φως, σε συνεργασία με ειδικούς.
 7. Συμφωνούν με το σημερινό σύστημα αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ή προτείνουν κάποιες άλλες διαδικασίες;
  ΑΠ: Για εμάς προέχει η νομιμότητα. Αν προσκομίζονται τα σωστά δικαιολογητικά οι συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά θα παίρνουν τις άδειες πολύ γρήγορα. Αν συμβεί το αντίθετο, τότε ήμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, δίχως να κάνουμε τα… στραβά μάτια. Θα έχουμε μια πραγματική “ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ” σε όλα τα επίπεδα, αρχής γενομένης από την 26η Μαΐου.

2 Responses

 1. Παραμύθια της Χαλιμάς κύριε Τάσο…….

 2. Μαρίνα έτοιμη…. σκουπίδια στην Πολωνία…… λίβας τέλος….. αποχέτευση στο γειτονικό τράφο….στο χώρο της υγείας, που είναι το φόρτε του λόγω σπουδών και μεταπτυχιακών, θα είναι όλα τέλεια…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *